От х:

Днес в x:

Полицай загина на именния си ден. Преглед на регионалния печат

Полицай загина на именния си ден, акцентира в заглавие над главата „Новинар юг”. Шофьор инвалид от Одрин помете на плаца на Капитан Андреево 42-годишния Ангел Андреев. Човекът издъхнал почти веднага.

Крум и със семейна гробница на 8000 г., друг акцент от първа страница. Още 3 скелета от неолита откриха археолозите край димитровградското село.

Болниците спират за по 2 часа дневно, пише с въпросителна накрая изданието на първа страница. За 19 ноември бил насрочен национален протест на съсловието пред парламента.

И в Любимец свиха седмицата на 4 дни, водещо заглавие от втора страница. Служителите от общинската администрация не са получавали заплатите си от 2 месеца, допълва вестникът.

Хасково без врачки, патентът им 4.5 бона, друго заглавие от страницата.

Окончателно: съдът  отстрани изнудвала, дописка от 3 страница. Апелативният съд в Пловдив е потвърдил решението на хасковските си колеги за отстраняване от длъжност на Добринка Христова от „Екопрогрес”. Тя бе обвинена в изнудване на работници от временната заетост.

Ябълково с нов свещеник, пише още изданието. Това е отец Георги Тодев от димитровградския храм „Св. Димитър”.

Дянков спасява „Коприна” от фалит, заглавие от 6 страница. Става дума обаче не за сегашния финансов министър Симеон Дянков, а за свиленградчанина Христо Дянков, който успява да спаси поминъка на хората в края на 30-те и началото на 40-те години на миналия век.

Видеошарж забърка др. Добрев с трима президенти на САЩ. Другаря Добрев е колегата Валери Добрев от Димитровград, а шаржът е е дело на хасковския му колега Славян Костов.

10 ноември се загуби в Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Това е заглавие на интервю от 5 страница с Петко Попов, председател на първия демократично избран общински съвет в Хасково.

3000 км. кабелни паяжини над града, друг акцент от първа страница. Високи такси и нелоялна конкуренция препятстват изграждането на подземна инфраструктура, смята Георги Ривов, шеф на „Аида нет”, цитиран от изданието.

Джипитата се мусят на 630 лева бонус, акцент от 2 страница. 12 лекарски практики с така наречените „неблагоприятни условия” стоят незаети, въпреки че Касата отпуска за тях допълнителни средства, които достигат до 630 лв. месечно.

Турчин уби граничен полицай на плаца, водещо на 3 страница. Става дума за нелепия инцидент на Капитан Андреево, при който загина баща на две деца.   

Код „червено” в Хасково, на страница 4. Описват се засилените мерки за сигурност в местната поща.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини