От х:

Днес в x:

Хасково пак има стадион. В Дървото

Стадионът на Бербатов в Дървото

Модерно затревено игрище за футбол откри днес хасковската гимназия по дървообработване и строителство „Иван Асен 2-ри“. Теренът не е достатъчно голям за официални футболни мачове-60 метра дължина на само 30 ширина. За сметка на това пък е единствения в Хасково след като градския стадион бе закатинарен от общината поради липса на пари за поддръжка. Игрището на „Младост“ пък не става и за пасище поради липса на трева.

Стадиона на дървото има трева в изобилие. Терена е абсолютно изравнен, футболните вратите са оборудвани с мрежи. Съблекалните са нови, пейките на трибуните-също. Всичко това е струвало 50 000 лв дарени от фондация Димитър Бербатов. Директорът на фондацията Димитрина Ходжева днес преряза лентата с директора на училището Александър Батимов. След като кмета Георги Иванов направи първата копка, днес депутата Иван Петров откри съоръжението. Губернатора Румен Данев, представителят на министерството на спорта Силвия Тенчева, шефът на образователния инспекторат Иван Панайотов бяха другите фигури от ВИП присъствието.

С този стадион ПГДС „Иван Асен 2-ри“ стана единственото училище в хасковска област със съоръжения за всички спортове. Лекоатлетическа писта, игрища за тенис на корт, бадминтон, тенис на маса, фитнес зала, че дори и зала за скуош предлагат многобройни възможности за спорт на учениците от школото. Учителите по физическо пък са лицензирани треньори.

Г.Христов

Отборът на гимназията днес тества тревата
Батимов/вляво/ и Елена Ходжева/дясно/ прерязоха лентата
ВИП присъствие уважи новата придобивка за града
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини