От х:

Днес в x:

Задържаха окръжен съдия с подкуп

Съдията от Окръжния съд във Велико Търново Славчо Петков е бил задържан с подкуп от 6000 лева, потвърди пред БТА градският прокурор на София Николай Кокинов.

Съдията е бил задържан пред блок във квартал Картала" във Велико Търново, докато парите му били връчвани от подсъдим за кражба.

Съдията е наблюдавал делото за тази кражба, уточни Кокинов.

Подробности:

При специализирана операция на ГДБОП и БОП – Велико Търново, под ръководството на Софийска градска прокуратура и заместник-градския прокурор Роман Василев е задържан съдията от Окръжен съд Велико Търново Славчо Петков с подкуп от 6 000 лева, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Съдията Славчо Петков е задържан в автомобил пред блок във великотърновския квартал „Картала”, докато е получавал от обвиняем за кражба сумата от 6 000 лева, предаде Фокус.

Първоначалната договорка между двамата е била за 25 000 лева. Срещу договорената сума, съдията е трябвало да реши делото „правилно” в полза на обвиняемия.

„Клиентът” се явил на срещата само с 6 000 лева, като обяснил, че само толкова могъл да събере.

Министър Цветанов заяви: „Благодаря за експедитивната работа на колегите, благодаря и на гражданина, който ни сигнализира за корупционната схема. Истински се надявам, че независимата съдебна система ще продължи да се реформира”.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини