От х:

Днес в x:

90 хиляди от държавата за ремонт на стадиона в Димитровград

Димитровградския стадион Миньор отново ще е готов за футбол след ремонта

Димитровград се уреди с 90 хиляди лева за ремонт на стадион „Миньор“, потвърди координаторът на министерството на физическото възпитание и спорта за региона Силвия Тенчева. Парите са отпуснати по наредба N1. По тази наредба общините могат да искат финансиране за ремонт на общински спортни бази. По същата наредба бяха отпуснати и близо 100 хиляди за ремонт на стадиона в Харманли.

Общата стойност на ремонта на „Миньор“ е 119 хиляди лева. 29 хиляди ще се отпуснат от общинския бюджет. Със 180 хиляди лева ще бъде преустроена бившата боулинг зала в зала по борба. Официалното откриване ще е на 27-ми ноември от министър Свилен Нейков, съобщават от местната администрация.

Ремонтните работи на стадиона обаче не са стартирали. Една от причините е неуточнената собственост. Общината има акт че базата е нейна, но и държавата има акт за собственост. От Димитровград поискаха от областният Румен Данев стадиона да остане само общинска собственост. За Haskovo.net Данев коментира че този вариант може да стане, но първо общината трябва да деактува стадиона и после да поиска държавата безвъзмездно да и отстъпи „Миньор“. Тогава се чака становището на министерството на спорта, дали обектът е сред национално значимите. Ако не е и ако министерството на регионалното развитие и благоустройството даде зелена светлина, всичко ще зависи от областният управител. По думите му, тогава няма пречка стадионът да стане изцяло общински.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини