От х:

Днес в x:

Блокада има, но не над Хасково, а над кмета. 200 ритат протестно срещу Данев. Преглед на печата

200 ритат протестно срещу Данев, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Малки футболисти от 3 местни клуба щели да ритат под прозорците на областния управител днес. Така те щели да изразят протеста си срещу затварянето на стадион „Хасково”, чието безвъзмездно прехвърляне на частен клуб бе спряно от губернатора. ФК „Хасково-2” трябваше да поеме част от издръжката на стадиона. След стопирането на решението на ОбС общината щракнала катинара на спортното съоръжение. 

Държавата виси с 500 бона на адвокатите, акцент над главата на вестника. Половин милион лева са неразплатените хонорари за служебни защитници от хасковската адвокатска колегия. Те си искат парите и поставят срок да ги получат до края на октомври, след което отказват да защитават служебно обвиняемите, което пък води до блокиране на правосъдието.

Кмет отхвърля споразумение за „перхидолените травестити”, акцент от 2 страница. Става дума за кмета на Димитровград, който вчера се явил пред комисията за защита от дискриминация, която нищи случая с отправените в ефира на БНТ обиди към димитровградчани. Заседанието на комисията е отложено.

Трети атентат срещу Точара палят му джипа, пише още в броя. Пожар съсипа вчера мерцедеса на харманлиеца. Това е трети пореден атентат срещу него. Миналата година зян стана „Фолкваген Поло”, а в барака до къщата му гърмя и бомба.

Блокада има, но не над Хасково, а над кмета, заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Темата е развита на цялата 5 страница. Става дума за нашумелите напоследък сделки с имоти и обявената от кмета „икономическа блокада над Хасково”. Според вестника има блокада, но тя е над градоначалника.

Над 300 футболисти протестират на площада, другият акцент от първа страница. Става дума за малките спортисти от детските школи, които ще ритат протестно под прозорците на губернатора.

Газстанции зареждат коли с опасни уредби, водещо от 2 страница. 600 лева е глобата за автомобил с нередовен стикер за АГУ.

Винят кметска съпруга, че държи кръчма в училище, заглавие от 4 страница. Съпругата е Христина Тодорова, жена на кмета на Динево. Проверка на вестника обаче показва, че в бившия физкултурен салон не се продава алкохол, няма дори бира.           

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                           

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини