От х:

Днес в x:

Данев спря отдаването на стадиона. 258 на общинска ясла. Преглед на регионалния печат

"258 подредени на общинска ясла" съобщава в заглавие над главата вестник "Хасковска Марица". Толкова са служителите в администрацията. Все още не е изпълнено гласуваното на 19-ти юли решение на Обс Хасково за съкращаване на 40 служители, заради кризата. Тепърва някои от тях получават предизвестия и евентуално ще бъдат освободени след месец или два, тоест октомври ноември. Това обезмисля рестриктивните мерки на общината, които спасяваха тазгодишния бюджет, заключава статия поместена на цялата страница 5-та. Прави се паралел с 90-те години когато в общината са работили 96 души, кметът и председателят на общинския съвет са ползвали само една секретарка и е имало само един замкмет, а не 3-ма както е сега. Поименно са посочени и най-сладките длъжности, чиито функции се дублират с други структури. И един паралел с Пловдив. Преди 3 години тамошния кмет уволни жена си от общинска фирма, защото не било редно и двамата да работят на едно и също място. Тук съпругата на кмета Иванов, Даниела Захариева бе назначена тази година в ОП "Младежки център" като замдиректор.

"Комисия погва кметове за конфликт на интереси"Съвсем по темата. Комисията е приета на първо четене в Народното събрание.

"79 годишна печели търг за 10 млн" Баба Мата от с.Бисер се оказа собственик на 50 % от фирма Европът, една от 4-те които спечелиха търга за подобряването на парковата среда в Хасково. Другите 50% са на Александър Паскалев, управител на фирмата считана в Хасково за собственост на съветника от Обс Златко Марчев. "Скандални разкиртия" очаквайте в следващия брой, обещава вестника.

"Асен Блатечки звезда в хасковски спектакъл" на цялата страница 4-та.

"Съдът решава за хирургичния и стадиона" челно заглавие в "Новинар Юг". И двете решения на Обс Хасково са спрени от областния управител Румен Данев. Сега съдбата на тези решения ще се решава в хасковския административен съд. Нямам нищо против кмета, обясни Данев, но не може публична общинска собственост като стадиона да се предоставя безвъзмездно на частно юридическо лице, без да има сключен договор за концесия, както изисква закона. Такава концесия за стадиона не е гласувана, мотивира се Данев. Сградата на хирургичния блок пък се брои в активите на болницата. Която е държавна.

"Берат най-лошото грозде на десетилетието". Многото дъждове съсипали реколтата, жалват се земеделци. Гроздето било двойно по-малко и с лошо качество. Изкупната цена била ниска. Периодично някой сектор в земеделието наддава вой, я срещу ниските изкупни цени на пшеницата, вноса на турски домати, канадски пилета или гръцки дини. После следва искане за субсидия или премии към ниските изкупни цени. Когато реколтата е добра обаче, производителите не продават чакайки по-голямата печалба и съответния продукт повишава драстично цената си. Справка пшеницата и хляба. Значи така, загубите да се поемат от държавата и данъкоплатците, печалбата остава за собствениците.  Това е капитализъм от социалистически тип.

"100 000 на едно прозорче за илачи вечер" В Хасково има само една денонощна аптека, останалите са до 10 часа вечерта. Скъпо и нерентабилно е да се поддържат, оборотът е 5 пъти по-малък, свиват рамене аптекарите. Денонощни аптеки обикновено поддържат само големите вериги.

"С 0.5 метра в секунда качиха кметството" Кметството на Димитровград което е на 14 етажа.Изкачването му бе по повод денят на независимостта. Човекът който разви тази скорост по вертикалната дистанция бе пловдивския алпинист Илиян Найденов.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини