От х:

Днес в x:

Депутатите от ГЕРБ натиснаха министъра да даде ПМГ на Хасково

Депутатите от ГЕРБ убедиха земеделския министър Мирослав Найденов да прехвърли безвъзмездно сградата на Природоматематическат гимназия в Хасково на общината, съобщиха от местната централа на управляващата партия. На среща днес между Мирослав Найденов и депутатите Иван Петров, Делян Добрев, Фани Христова и Иво Димов е станало ясно, че собствеността на сградата със сигурност ще бъде прехвърлена безвъзмездно на общината, за да може тя да я стопанисва и да инвестира в нея.

„Ние изпълнихме ангажимента си собствеността да бъде прехвърлена на общината, ред е тя да изпълни нейния - да ремонтира сградата”, коментираха депутатите.

Още преди година народните представители от ГЕРБ заявиха, че ще работят за прехвърлянето на собствеността на сградата от земеделското министерство на общината. Прехвърлянето зависи обаче от становището на министрите на регионалното развитие и на земеделието, чиято собственост е сградата, а така също и от мнението на областния управител. Министърът на регионалното развитие още тогава даде зелена улица, но областният управител и земеделският министър бяха на мнение, че сградата трябва да се даде само за безвъзмездно ползване. Сега вече и двамата са били убедени, че собствеността трябва да бъде прехвърлена безусловно.

Прехвърлянето на сградата на гимназията на общината е само въпрос на време, уверяват от местната централа на ГЕРБ.

Haskovo.net



















Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини