От х:

Днес в x:

Потапят общината още с милион. Преглед на регионалния печат

"Потапят общината с още милион" пише вестник "Хасковска Марица".  Капиталовата програма на общината се завишава с още един милион лева по предложение на кмета Георги Иванов. Тя става от 3.03 на 4.08 млн лева. Парите са за строежа на камбанарията зад Богородица и благоустрояването на хълм "Младежки". Завишаването на капиталовата програма буди недоумение на фона на 6-те милиона лева дългове и драстичния спад на продажби от общинско имущество, пише вестника. И продължава да се чуди: какво ще стане ако актуализираната програма не се приеме? Как ще се осъществи разплащането по камбанарията, която вече е изградена?  Отговори не са потърсени, което превръща въпросите в риторични.

И още по темата на стр.4

" 5 млн чака Златко Марчев от общината". Това сочила неофициалната информация на вестника. Марчев не е потърсен за отговор, предполага се кои обекти не са му разплатени. Някои от тях са от 2007-ма година, предполага вестникът. Според справки във финансовия отчет на общината, са извадени и предполагаемите задължения и към други фирми "Анико", "Топлика",  "Европът"-също на Марчев или негови роднини и прочие. Въобще думата предполага се среща и по-нататък в текста. Вариантът за погасяването на задълженията, пише вестникът, е да се продаде общинско имущество. Като най-апетитния обект, с който ще се разполага, е бившия хирургически блок. Вече имало предложение за цена- 10 млн лева. Първо трябва обаче от държавна, да стане частна общинска собственост. Нещо което ще се обсъжда на предстоящата сесия.

Понеже август е слаб откъм новини, новина е и когато нещо не се случва: "Министър Найденов в акция "дупетата" и в подзаглавие-"Проверката с палавото име подмина хасковските месари". Проверката доведе до конфискуване на 180 тона месо в страната, но не прихвана нарушител в хасковско, щото не се състоя тук. Не че имаме нарушители де.

"Следят лешояда Спартак през три континента" С най-модерна телеметрия се следи движението на млад египетски лешояд на име Спартак, в миграцията му през 3 континента. Следенето се осъществява от българското дружество за защита на птиците. На тях лешоядите им са любима тема от десетилетия. Отпускат се и доста пари по проекти щото тия пернати са любима тема и на европейците.

"Ученици от Кърджали на пазар за учебници в Хасково" И не само от Кърджали, а и от родопския регион-Крумовград, Момчилград и т.н. За разлика от предишни години, не се очакват нови учебни програми и нови учебници. Втората употреба се харчи като топъл хляб, хвалят се търговци.

"Канят първия космонавт за гост на мемориала" Мемориала на загиналите летци е в Узунджово. Първата копка вчера направи началникът на ВВС на България ген. Константин Попов. На откриването на 16-ти октомври, щял да бъде поканен първия космонавт на България Георги Иванов.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини