От х:

Днес в x:

9 °C

Потапят общината още с милион. Преглед на регионалния печат

"Потапят общината с още милион" пише вестник "Хасковска Марица".  Капиталовата програма на общината се завишава с още един милион лева по предложение на кмета Георги Иванов. Тя става от 3.03 на 4.08 млн лева. Парите са за строежа на камбанарията зад Богородица и благоустрояването на хълм "Младежки". Завишаването на капиталовата програма буди недоумение на фона на 6-те милиона лева дългове и драстичния спад на продажби от общинско имущество, пише вестника. И продължава да се чуди: какво ще стане ако актуализираната програма не се приеме? Как ще се осъществи разплащането по камбанарията, която вече е изградена?  Отговори не са потърсени, което превръща въпросите в риторични.

И още по темата на стр.4

" 5 млн чака Златко Марчев от общината". Това сочила неофициалната информация на вестника. Марчев не е потърсен за отговор, предполага се кои обекти не са му разплатени. Някои от тях са от 2007-ма година, предполага вестникът. Според справки във финансовия отчет на общината, са извадени и предполагаемите задължения и към други фирми "Анико", "Топлика",  "Европът"-също на Марчев или негови роднини и прочие. Въобще думата предполага се среща и по-нататък в текста. Вариантът за погасяването на задълженията, пише вестникът, е да се продаде общинско имущество. Като най-апетитния обект, с който ще се разполага, е бившия хирургически блок. Вече имало предложение за цена- 10 млн лева. Първо трябва обаче от държавна, да стане частна общинска собственост. Нещо което ще се обсъжда на предстоящата сесия.

Понеже август е слаб откъм новини, новина е и когато нещо не се случва: "Министър Найденов в акция "дупетата" и в подзаглавие-"Проверката с палавото име подмина хасковските месари". Проверката доведе до конфискуване на 180 тона месо в страната, но не прихвана нарушител в хасковско, щото не се състоя тук. Не че имаме нарушители де.

"Следят лешояда Спартак през три континента" С най-модерна телеметрия се следи движението на млад египетски лешояд на име Спартак, в миграцията му през 3 континента. Следенето се осъществява от българското дружество за защита на птиците. На тях лешоядите им са любима тема от десетилетия. Отпускат се и доста пари по проекти щото тия пернати са любима тема и на европейците.

"Ученици от Кърджали на пазар за учебници в Хасково" И не само от Кърджали, а и от родопския регион-Крумовград, Момчилград и т.н. За разлика от предишни години, не се очакват нови учебни програми и нови учебници. Втората употреба се харчи като топъл хляб, хвалят се търговци.

"Канят първия космонавт за гост на мемориала" Мемориала на загиналите летци е в Узунджово. Първата копка вчера направи началникът на ВВС на България ген. Константин Попов. На откриването на 16-ти октомври, щял да бъде поканен първия космонавт на България Георги Иванов.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
06 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
06 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
06 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
06 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
06 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
06 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
06 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
06 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
06 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
06 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
06 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
06 дек 2020
Последни новини