От х:

Днес в x:

Бойко Борисов на крака пред свиленградската пожарна. Преглед на регионалния печат

"Валентин Ангелов рапортува на Бойко Борисов на летището" заглавие във "Хасковска Марица". На 3-та страница снимка на премиера с българските огнеборци, участвали в гасенето на руските пожари. Те бяха водени от началникът на свиленградската пожарна Валентин Ангелов. В групата участваха и свиленградски пожарникари. Премиера оценил мисията като успешна и щял да предложи по 1000 лв еднократна премия за двуседмичната работа в подмосковието.

"Наръгаха мъж след пиянски запой" заглавие над главата. Случката се разиграла в Харманли в 3 сутринта в събота. 33- годишен димитровградчанин излязал подпийнал от местното топ заведение "Кристал" и малко по късно бил забелязан на земята с нож в корема. След направена операция, състоянието му е стабилно. Димитровградчанина е част от строителна група работеща на харманлийското НДК съобщава сайта sakarnews.info, на който се позовава "Марица".

"Измамиха баба с 1000 лв". Този път не чрез легендата за катастрофирал роднина, а с обещанието за разваляне на черна магия.

"Антон от ПМГ със сребро от Канада". На световната олимпиада по информатика, хасковлийчето Антон Анастасов завоюва сребърен медал. На миналата, момчето бе с бронзов. Пожелаваме на следващата-златен!

"Чудо" Хасковлийка отказа място на митницата". Избраната с конкурс Йорданка Атанасова от Хасково се отказа да работи на свиленградската митница, недоволна от предложената и стартова заплата от 500 лв. Парите, едно че са малко като абсолютна стойност, друго че по признанието на шефа на митницата Стефан Марашев, на митничарите не се поемат пътни разходи. От Хасково до Свиленград са 80 км. Жената нямала дори и книжка-тоест или трябва да спи там и плаща квартири или не може да поема нощни смени. Нормално, след кратък размисъл тя се отказала. Не е ясно, къде е чудото в тази рутинна операция с която се сблъсква всеки, който някога си е търсил работа. Намекът е за големите рушвети дето митничарите уж ги взимат на кантара. Може, но все още никой не се е осмелил да напише колко  "заработва" обикновен митничар на смяна. Витаят само усещания за "чудеса".

"БСП: Георги Иванов няма да се кандидатира за нов мандат". Виж това е чудо, особено за тия които помнят само него като кмет. След 3 мандата и 12 г във властта Иванов нямало да се кандидатира за 4-ти, смятат социалистите. Тъй като, поне доколкото е известно, Иванов не е издигнат от социалистите, нито пък те се броят за "неговите" хора, това предсказание си е малко нещо празнодумие. Хасковските социалисти дотам я докараха,че един кмет им е нужен да си напарвят малко пиар. Иначе никой няма да ги знае живи ли са.

"Откриват аутобана след седмица" на страница 2-ра. Това било уверението на строителите на автомагистрала "Марица". Трябваше да е на 16-ти август. После след седмица на 23-ти. Днес обещават след нова седмица. Може и да стане. След като обеща че на 16-ти магистралата ще е готова, премиера Борисов едва ли ще понесе думата му да закъснее с цели две седмици. Още от сега се говори, че забавянето ще коства много на фирмите строители.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини