От х:

Днес в x:

На „Родосто“ измислиха празник на улицата

Тържество под сянката

Празник на улицата е нововъведението в хасковския празничен календар, което направиха жителите на улица Родосто кв. Овчарски. Хора от няколко блока по късичката улица си спретнаха импровизирана сутрешна трапеза в чест на окончателното благоустрояване на улицата, съобщи инициаторът Янка Георгиева. Улицата е новоасфалтирана, а междублоковите пространства са озеленени и засадени с цветни лехи. Пред най големия блок №9, пък са направени пейки и маса под сянката на голямо дърво.

„Благодарение на общината имаме чудесно място за отмора и нова улица като от картинка“ радваха се възрастни жени от няколко адреса. Младите също били доволни да живеят на такава образцова улица, но били на работа и затова ги нямало на тържеството, поясниха 20-ната празнуващи. За празника на града, хората от Родосто ще дадат курбан.

Ремонта на улицата е двугодишна сага-от подаването на молба в общината за асфалтиране и благоустрояване, до получаването на разрешение и изпълняването му. Всичко е за сметка на общината и е изпълнено много качествено, поясниха хората, които изразиха твърдото си намерение да бранят придобивката си от посегателства и рушене.

Г. Христов

Новите цветни лехи освежават междублоковите пространства
Улицата е асфалтирана по образец
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини