От х:

Днес в x:

Двукракото куче Феит стана сержант в US армията

Двукракото куче Фейт стана сержант от американската армия.  Тя получи званието затова, че дава пример за оптимистично отношение към живота и поддържа духа на ветераните от войната в Ирак и Афганистан, завърнали се в родината осакатени.

Фейт, която е кръстоска между лабрадор и чау-чау, е родена  без един преден крак. Другият крайник бил недоразвит и се наложило да го ампутират. Кученцето без две предни лапи било взето от американката Джуд Стрингфелоу. Заедно със сина си тя започнала да се грижи за Фейт и да я учи да ходи на задни лапи. Скоро кучето  започнало да се предвижва бързо и уверено. Когато Фейт поотраства, Джуд Стрингфелоу започва да я води в болници, където лежат американски военни ветерани с тежки травми.

Фейт изнася истинско представление в болниците за военнослужещи - бяга из отделенията, лае и развеселява ветераните. "Те вдъхновява и подкрепя тези млади хора. Много е трогателно да наблюдаваш как нейните действия намират отклик в сърцата им", - разказва собственичката на Фейт за Daily Mail.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини