От х:

Днес в x:

Ясла - мечта работи в Димитровград от днес

Изцяло ремонтирата и обновена по проект на Оперативна програма "Регионално развитие" димитровградска ясла "Ален мак" от днес работи, похвалиха се от детското заведение. След близо двугодишен ремонт 32 деца вече са настанени в новите помещения. В периода на ремонта малчуганите бяха разпръснати по други градини и ясли ."Засега сме малко, защото е летен период и много от децата не са в града, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорката на ОДЗ "Слънце" Веска Гочева. Ясла "Ален мак" е част от обединеното заведение в кв."Славянски".

Ремонтът на 30-годишната сграда се осъществи с помощта на бенефициентите по програмата  Алианса за Регионално Сътрудничество и развитие и община Димитровград, припомни Гочева. Стойността на проекта е 1 618 000 лв., като към момента са усвоени 1 450 000 лв. Стана ясно, че освен цялостният ремонт на сградата, по проекта е поставено и ново обзавеждане на кухнята, тъй като в този район на града се намира Млечната кухня за деца до 3 години. Изцяло подновен и ремонтиран е и двора на градината, където са поставени нови катерушки, съобразени с последните изисквания за безопасност. Новите мебели в яслата - гардероби, столове, маси, легла са осигурени от общината и са на стойност 75 000 лв. В сградата има помешения за пет групи, всяка боядисана в различен цвят с име на цвете.

Първото занимание в "розовата група"

Според директорката Веска Гочева  с пълен капацитет от 73 места детското заведение ще работи едва в началото на септември.

Обядът на малчутаните
Новият двор на яслата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини