От х:

Днес в x:

Дете с жестоки ухапвания в ясла. Директорката: Не са били сами!

Дете на година и четири месеца е със сериозни ухапвания след... посещение в ясла в Бургас. За това сигнализираха родителите на момиченцето, които пуснаха снимки в социалните мрежи.

В детското заведение вече тече проверка по случая, разпоредена от кмета Димитър Николов.

Детенцето има ухапвания и синини на 7 места по гърба. Медицинската експертиза потвърждава, че следите са от зъби на 2-годишни деца.
Още по темата
Дете бе зверски нахапано в ясла, от там – "лек инцидент"

"Останах шокирана просто, оказа се, след като разпитах, че никой не знае откъде са, дори ме попитаха дали не са от вкъщи, няма как да са от вкъщи, тъй като ги къпя всяка вечер и тези неща се забелязват", каза майката Ваня Ризова.

"Доколкото разбрах, са били 13 деца само с една сестра, но пък имам информация, че тази сестра е заспивала няколко пъти по време на смяна и не е била много адекватна", коментира тя пред БНР.

Според Ваня Ризова инцидентът е станал в понеделник между 8:30 и 10 часа.

Жената има и друго дете, по-голямо, но по думите й няма как то да е нахапало момиченцето. Размерът на неговата захапка бил 8 см, а този на ухапванията - 2-3 см.

"Имам уверението на персонала, че децата не са оставяни и за секунда без надзор", каза Гюлхан Мехмедова, директор на ОДЗ "Веселушко".

Тя увери още, че в занималнята винаги присъстват двама души, а в 10 ч. пристига и още една смяна.

Ахмедова подчерта, че няма информация, служител да спи на работното си място. Ако има подобни данни ще последва най-тежкото дисциплинарно наказание.

Това е втори подобен случай в рамките на 3 месеца. Преди време в София 2-годишната Никол беше нахапана по лицето от друго дете в ясла.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини