От х:

Днес в x:

Мюфтийството дарява с книги библиотеката в Кърджали

Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед подари книги, издадени от Главното мюфтийство, на регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров” в Кърджали. Дарението съдържа 18 различни тома и превод на български на свещения за мюсюлманите Коран. Инициативата е част от политиката на районното мюфтийство за насърчаване на толерантността сред кърджалийци. В  мюфтийството смятат, че колкото повече информация за исляма имат хората, толкова по малко ще намират място страхове от мюсюлманите и обвинения в насаждането на фундаментализъм.

Дарението се оказа много навременно. Според директора на библиотеката Иванко Маринов фондът на библиотеката е бил много беден откъм литература за исляма. Имало само три превода на Корана.

Коран означава книга, която много се чете. Подараваме и едно много важно издание: ”Науката се студира от люлката до гроба”,  каза за медиите Бехан Мехмед. Той подчерта, че иска хората да имат достъп до достоверна литература. Тези, които се занимават с религиознание - ученици и студенти, ще имат достъп  до извора. Той предупреди младите хора да се пазят от фундаменталистка книжнина и да не приемат на доверие ислямиските сайтове в Интернет.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини