От х:

Днес в x:

Ченгета пребиха семейство бивши колеги по грешка

4-ма цивилни полицаи са нахлули в дома на Айсел Мустафова в Кърджали в петък, малко преди полунощ, пребили семейството и гостенинът от Турция, а призори се оказало, че адресът е сбъркан. Съпругът Сабахатин Мустафов и синът му Кадир са били задържани в ОД-МВР в Кърджали и по-късно освободени. Дъщерята Ширин е със спукана глава, а днес се явила безуспешно на изпит в Пловдивския университет. Айсел Мустафова е подала жалба, както в полиция, така и до всички институции. Комисар Тодор Терзиев, директор на ОД-МВР е разпоредил проверка, която да изясни всички твърдения в жалбата. Пострадалите съпрузи са бивши полицейски служители.
"Към 11,30 ч. на вратата на дома ни се почука и когато съпругът ми отвори в апартамента нахлуха 4-ма въоръжени мъже", разказа Айсел Мустафова. Тя успяла да се заключи в една от стаите и започнала да чука по стената, за да привлече вниманието на съседите си. "Помислих, че в дома ни са нахлули престъпници", каза Айсел. Тя виждала профилите на въоръжените мъже през стъклото на вратата. 4-мата повалили съпруга й на пода и му поставили белезници. 20-годишната Шерин пък била блъсната и паднала, а племеникът от Турция, който спял, изхвърлен от леглото. "Едва когато пристигнаха съседите мъжете казаха, че са от полицията и че провеждат акция. Поисках да ми покажат прокурорското решение да влязат в дома ми, а те ми отговориха, че имат такова, но не ми го показаха", разказа Айсел. Тя помолила полицаите да й се представят двама от тях го направили - Георги Георгиев и Красимир Спиров. Колегите им обаче не си казали имената.
Сабахатин Мустафов бил отведен в полицията, а съпругата му откарала децата на преглед в Бърза помощ". По-късно Айсел отишла в до ОДП, за да види какво се е случило с мъжа й. Там разбрала, че апартамента й е атакуван по погрешка. Акцията е била насочена срещу таксиметров шофьор-сводник, на когото синът на семейство Мустафови се обадил, за да извика такси.
"Полицаите са предложили са на съпруга ми да заплатят нанесените ни щети, за да не пускаме жалба, но аз ще търся правата си в съда", заяви Айсел. Тя допълни, че със съпруга й са работили в полицията, но никога не са допускали, че служителите на реда могат да имат такова грубо отношение.
От ОДП обявиха, че има постъпила жалба срещу техни служители, по която е разпоредена проверка.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини