От х:

Днес в x:

Слънчасала баба скочи в 15-метров кладенец. Оцелява

Дядо Данчо още се чуди как е станало всичко

72-годишната Кера Станчева от Сусам изкара акъла на роднини и съседи след като скочи в 15 метров кладенец. Само последните три метра от бунара били пълни с вода. Бабата обаче се отървала само с охлузвания.

Случката се развила днес около обяд. Тогава самотната старица отишла на гости на роднините си дядо Данчо и баба Петра. Посрещнал я Данчо. Кера изпратила старецът да викне Петра за да "похортуват" под асмата. Докато дядото се тътрел към къщи Кера се засилила и скочила вкладенеца му на двора. Невярващ на очите си, Данчо се втурнал към герана и що да види: Кера си джамбуркала на дъното хваната за помпата, откъдето домакините вадели вода. Сащисания дядо се развикал за помощ. Чул го съседа, пожарникаря Славчо. Като опитен спасител, той директно набрал 112. Дошли Гражданска защита и полиция. Извадили бабата и запечатали бунара. След изваждането се оказалао, че бабата не била пострадала сериозно. Разбрало се още, че това е втория и опит за деня да намери кладенец. Сутринта тя се запътила към селския бунар на края на селото, където често имало самоубийци, разказаха сусамци. Съселянин я видял и върнал в дома и.

Допреди седмица, баба Кера била пациент на психиатрична болница в Кърджали. Изписали я след подобрение. Жегата обаче страшно я моряла. "Само с едни капели се мъкнеше. Не приличаше на възраста и" спомняше си Данчо. Веднага след днешния инцидент, роднините хванали женицата и скоростно я въдворили в Болярово. Там се помещава областния психодиспансер.

4-ма слънчасали в областта регистрира регионалния център за спешна медицинска помощ. При нито един от получилите топлинен удар няма усложнения. Всички са отпратени за домашно лечение и възстановяване.

Г.Христов

Два часа след инцидента дядото още бе ошашавен
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини