От х:

Днес в x:

1 °C

Съдийка избива 100 бона за година. Откриха злато в Минерални бани. Преглед на регионалния печат

"Кредити за 100 бона се стопяват за година в декларация на съдийка" заглавие от вестник "Хасковска Марица". През 2008-ма година нашумялата напоследък съдийка Боряна Бончева декларирала банков кредит от 30 хиляди лева и ипотечен за 44 хиляди евро. Следващата година в декларацията пред сметната палата тези кредити се "стопяват", констатира разследване на вестника. Обвинението на бившия общински съветник Димитър Шалапатов, че Бончева е купила жилище от кмета Георги Иванов, не се потвърждава от декларацията пред сметната палата. Потвърждават го съседи на улица "Брегалница", на адреса посочен от Шалапатов. "Да, Бончева е наш съсед". Жилището било най-скъпото в кооперацията и дълго време стояло празно заради високата му цена. Интересното е,  че точно Боряна Бончева е съдия по делото, което Шалапатов води срещу Г.Иванов. Нещо в което обвинителят Шалапатов вижда конфликт на интереси. Съдийката, обаче не вижда такива и отказа да си направи отвод.

"Шампион по щанги превърнал тавана си в наркооранжерия" Пенко Марков от Узунджово се захванал с дърводелство след края на спортната си кариера при хасковския треньор Живко Архондев. От скоро се захванал и с производство на марихуана, доказано при светкавична акция на хасковските антимафиоти. Те разбиха мрежа за производство и доставка на дрогата из страната.

"28-годишна с тежки изгаряния след газова експлозия" водещо от страница първа. Фиданка Алиева получи изгаряния 25% когато гръмнала бутилката в апартамента на "Васил Левски" 34. Апартамента е унищожен.

"Държавата оставя болни деца с по 35 лв на месец". Хасковския ТЕЛК е в отпуск до 2-ри август. На тези деца на които ТЕЛК-овото решение изтича преди тази дата, не може да се издаде нов документ с което да кандидатстват пред социалните за интеграционни добавки и двойни детски. Всичко 270 лв. Иначе на общо основание парите които ще получават са само 35, колкото са детските.

"Пепелянките откриха сезона" челно заглавие в "Новинар юг" Първите 3-ма ухапани от змиите вече са обслужени в хасковското спешно. Змиите станали по-активни заради жегите напоследък. Първите ухапвания са най-тежки защото през зимата змиите спят и отровата в тялото им се натрупва. При последващи ухапвания се появява само зачервяване и оток, казват лекарите. Разбира се това са симптоми за здрав човек. При такива с нарушен имунитет, случаят може да има фатален изход.

"Взриви се тераса, изпаднаха цигари" е акцентът поставен от "Новинар" за вчерашния взрив на хасковския булевард "Васил Левски" . Докато пожарникарите гасяха, хиляди заготовки за цигари се изсипаха през терасата на жилището. Полицията води разследване на произхода им.

"Хасковска щангистка ще вдига за Израел?" Шампионката Мая Иванова май ще продължи с кариерата си в друга държава. Тук пред родните щанги няма перспектива.

Това се потвърждава и от следващото заглавие-"Щангиста с оранжерия за канабис на тавана". Става дума за разбитата нарколаборатория в Узунджово. Бившия възпитаник на хасковската спортна школа, Пенко Марков, си вадел хляба с дърводелство, но разбрал че има и по лесни начини. След една реколта "трева" обаче бил спипан от хасковските антимафиоти, заедно с възложителите си-двама пловдивчани.

"Лещаков влиза в златни мини преди иманярите" Мераклиите за титлата "местен наследник на Индиана Джоунс" се цакат със сензационни "новини". Овчаров през месец прави "уникално" откритие, Нихризов открива супер древни цивилизации, други измислиха християнски църкви от 4-ти век в българските земи. Доц. Красимир Лещаков е на път да ги загроби всичките. Той открил златни мини на траките отпреди 4 хиляди години, за които иманярите даже не подозирали. Те били в Минерални бани. Къде, Лещаков не казва. заради иманярите. Покойния Георги Китов има достойни наследници.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини