От х:

Днес в x:

Съдийка избива 100 бона за година. Откриха злато в Минерални бани. Преглед на регионалния печат

"Кредити за 100 бона се стопяват за година в декларация на съдийка" заглавие от вестник "Хасковска Марица". През 2008-ма година нашумялата напоследък съдийка Боряна Бончева декларирала банков кредит от 30 хиляди лева и ипотечен за 44 хиляди евро. Следващата година в декларацията пред сметната палата тези кредити се "стопяват", констатира разследване на вестника. Обвинението на бившия общински съветник Димитър Шалапатов, че Бончева е купила жилище от кмета Георги Иванов, не се потвърждава от декларацията пред сметната палата. Потвърждават го съседи на улица "Брегалница", на адреса посочен от Шалапатов. "Да, Бончева е наш съсед". Жилището било най-скъпото в кооперацията и дълго време стояло празно заради високата му цена. Интересното е,  че точно Боряна Бончева е съдия по делото, което Шалапатов води срещу Г.Иванов. Нещо в което обвинителят Шалапатов вижда конфликт на интереси. Съдийката, обаче не вижда такива и отказа да си направи отвод.

"Шампион по щанги превърнал тавана си в наркооранжерия" Пенко Марков от Узунджово се захванал с дърводелство след края на спортната си кариера при хасковския треньор Живко Архондев. От скоро се захванал и с производство на марихуана, доказано при светкавична акция на хасковските антимафиоти. Те разбиха мрежа за производство и доставка на дрогата из страната.

"28-годишна с тежки изгаряния след газова експлозия" водещо от страница първа. Фиданка Алиева получи изгаряния 25% когато гръмнала бутилката в апартамента на "Васил Левски" 34. Апартамента е унищожен.

"Държавата оставя болни деца с по 35 лв на месец". Хасковския ТЕЛК е в отпуск до 2-ри август. На тези деца на които ТЕЛК-овото решение изтича преди тази дата, не може да се издаде нов документ с което да кандидатстват пред социалните за интеграционни добавки и двойни детски. Всичко 270 лв. Иначе на общо основание парите които ще получават са само 35, колкото са детските.

"Пепелянките откриха сезона" челно заглавие в "Новинар юг" Първите 3-ма ухапани от змиите вече са обслужени в хасковското спешно. Змиите станали по-активни заради жегите напоследък. Първите ухапвания са най-тежки защото през зимата змиите спят и отровата в тялото им се натрупва. При последващи ухапвания се появява само зачервяване и оток, казват лекарите. Разбира се това са симптоми за здрав човек. При такива с нарушен имунитет, случаят може да има фатален изход.

"Взриви се тераса, изпаднаха цигари" е акцентът поставен от "Новинар" за вчерашния взрив на хасковския булевард "Васил Левски" . Докато пожарникарите гасяха, хиляди заготовки за цигари се изсипаха през терасата на жилището. Полицията води разследване на произхода им.

"Хасковска щангистка ще вдига за Израел?" Шампионката Мая Иванова май ще продължи с кариерата си в друга държава. Тук пред родните щанги няма перспектива.

Това се потвърждава и от следващото заглавие-"Щангиста с оранжерия за канабис на тавана". Става дума за разбитата нарколаборатория в Узунджово. Бившия възпитаник на хасковската спортна школа, Пенко Марков, си вадел хляба с дърводелство, но разбрал че има и по лесни начини. След една реколта "трева" обаче бил спипан от хасковските антимафиоти, заедно с възложителите си-двама пловдивчани.

"Лещаков влиза в златни мини преди иманярите" Мераклиите за титлата "местен наследник на Индиана Джоунс" се цакат със сензационни "новини". Овчаров през месец прави "уникално" откритие, Нихризов открива супер древни цивилизации, други измислиха християнски църкви от 4-ти век в българските земи. Доц. Красимир Лещаков е на път да ги загроби всичките. Той открил златни мини на траките отпреди 4 хиляди години, за които иманярите даже не подозирали. Те били в Минерални бани. Къде, Лещаков не казва. заради иманярите. Покойния Георги Китов има достойни наследници.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини