От х:

Днес в x:

Пенсионери бедстват на Петрово бърдо, домакинът в Батак

В Петрово Бърдо е комфортно. Ако си вътре

Възрастни хора повече от 5 часа не можеха да  влязат в наетото от тях бунгало в общинската база Петрово Бърдо, защото нямаше кой да им отвори. За това сигнализира дъщерята на възрастните хора Галина Иванова.

„От 10 часа днес / Петък.Б.А./ родителите ми са там. Отворена е само къщичката за бельо. Няма нито домакин нито някой друг, а тяхното бунгало е заключено. И така 5 часа“. Вбесената млада жена започнала да звъни на телефоните в община Хасково. И на двата на "Почивно дело" обаче не вдигал никой. Следва звънене на 603 /кода на общината/ и телефоните по отдели и дирекции, дадени в сайта на администрацията- 442, 460, 481, 468, 442, 430, 412, 327, 350 и др. Никой не вдига.

„Общината днес не работи, освен дежурните“, припомни замкметът Точевски, който отговори на мобилния си телефон. Обясни, че ще звънне на другия замкмет, защото той не се сещал какво може да се направи в момента. Обеща лично да се поинтересува от казуса с липсващия общински служител в базата, и то още в понеделник.

Възрастните хора са в Петрово Бърдо обаче само за петък събота и неделя. Отишли заради 55-годишната Гинка Кирчева, която наскоро прекарала инсулт. Придружавал я само съпругът и Мардирос, на 65 години. „Страхотно възстановяване. На мократа поляна“, саркастично коментира Галя. Жената упорито продължаваше да звъни на всеки възможен телефон. По думите и звъняла дори на обявения за дежурен отдел ГРАО и лично на кмета. Никой не вдигал.

Замкметът Точевски успя да разреши проблема на хората

П.П. 6 часа след началото на сагата, човекът от ОП „Почивно дело“, който отговаря за станцията на „Петрово Бърдо“ бе открит в... Батак. Слезнал там по „спешна“ работа, информира взелия присърце случай замкмет Венко Точевски. Той набърза ръка разбутал цялото "Почивно дело", които засилили служителя обратно към станцията. В 16.31 часа, възрастните хора съобщиха, че домакинът най-сетне пристигнал.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини