От х:

Днес в x:

-1 °C

Кауфланд празен, Пени иде

Посетителите излизаха скромно с поедна торбичка в ръце

Небивала гледка на празни каси завариха посетителите на единствения засега хипермаркет в Хасково - Кауфланд. Обичайно, пред местата за плащане има опашки, които гълтат повече време, отколкото минутите за пазаруване на част от клиентелата. Не и в края на тази седмица. Половината каси бяха празни в очакване на клиенти, другата имаха по няколко души, които се източваха за минути.

„Криза, няма пари и пазаруваме ден за ден“ неохотно обясни възрастна домакиня, грабнала торба с точени кори, два банана, маргарин и кило лук. Нямало смисъл да вика мъжа с колата, можела да носи покупките и сама.

Щандовете са пълни и лишени от внимание

Куриозът е, че липсата на клиентела съвпада логото на хипермаркета - Най-ниски цени. Намаления има на повечето от стоките, при това без обичайния надпис "промоция". Пакет памперси „Pampers” допреди месец струваше, намалено, 22 лева. Сега надписът го нямаше, но за сметка на това цената бе 21.48. И без промоция част от марковите алкохоли бяха намелени значително. Уиски „100 гайди“ бе свалило с два лева обичайната си цена и се търгуваше на 17 лева и някоя стотинка. До него се мъдреше значително по неизвестното уиски Parkers на по-соленото 18.88 лв. Цените на плодовете и зеленчуците са средно с 50 стотинки по-евтини, има и мръвки с цял лев надолу, любезно обясниха семейство пенсионери. Според възрастните хора занижаването на цените на почти всички стоки е от известно време, но хората купуват все по-малко.

Луксозни и скъпи покупки липсваха в количките

Според други една от причините е предстоящото откриване на Пени Маркет. С девиза „Никъде няма по-евтино“ германската верига държи в трепетно очакване хасковския купувач. „До края на месеца отваряме“, лаконично отговориха работници, извършващи довършителните работи по обекта. Според други, “Пени“ ще отвори врати още следващата седмица.

Г.Христов

Германците идват до седмица
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини