От х:

Днес в x:

Кауфланд празен, Пени иде

Посетителите излизаха скромно с поедна торбичка в ръце

Небивала гледка на празни каси завариха посетителите на единствения засега хипермаркет в Хасково - Кауфланд. Обичайно, пред местата за плащане има опашки, които гълтат повече време, отколкото минутите за пазаруване на част от клиентелата. Не и в края на тази седмица. Половината каси бяха празни в очакване на клиенти, другата имаха по няколко души, които се източваха за минути.

„Криза, няма пари и пазаруваме ден за ден“ неохотно обясни възрастна домакиня, грабнала торба с точени кори, два банана, маргарин и кило лук. Нямало смисъл да вика мъжа с колата, можела да носи покупките и сама.

Щандовете са пълни и лишени от внимание

Куриозът е, че липсата на клиентела съвпада логото на хипермаркета - Най-ниски цени. Намаления има на повечето от стоките, при това без обичайния надпис "промоция". Пакет памперси „Pampers” допреди месец струваше, намалено, 22 лева. Сега надписът го нямаше, но за сметка на това цената бе 21.48. И без промоция част от марковите алкохоли бяха намелени значително. Уиски „100 гайди“ бе свалило с два лева обичайната си цена и се търгуваше на 17 лева и някоя стотинка. До него се мъдреше значително по неизвестното уиски Parkers на по-соленото 18.88 лв. Цените на плодовете и зеленчуците са средно с 50 стотинки по-евтини, има и мръвки с цял лев надолу, любезно обясниха семейство пенсионери. Според възрастните хора занижаването на цените на почти всички стоки е от известно време, но хората купуват все по-малко.

Луксозни и скъпи покупки липсваха в количките

Според други една от причините е предстоящото откриване на Пени Маркет. С девиза „Никъде няма по-евтино“ германската верига държи в трепетно очакване хасковския купувач. „До края на месеца отваряме“, лаконично отговориха работници, извършващи довършителните работи по обекта. Според други, “Пени“ ще отвори врати още следващата седмица.

Г.Христов

Германците идват до седмица
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини