От х:

Днес в x:

Шивачка зарови бебето си. 2 млн за ремонт на 7 улици. Преглед на регионалния печат

„Шивачка зарови бебето си в дере” е зловещата новина, с която „Новинар юг” открива обзорът на новините от вчера. Драмата се разиграла в село Винево общ. Минерални бани, в края на май. Тогава 32-годишната Мердие ражда сама, а после с помощта на 14-годишната си дъщеря заравя детето си в близкото дере. По думите на Мердие, детето починало няколко часа след раждането. Другата хипотеза е, че тя го е умъртвила, защото от година съпругът и бил на гурбет в Англия и явно детето е било от друг мъж. Назначена е аутопсия на тялото. Любопитното е, че през цялото време на бременността никой от хората в дома на родителите на съпруга и не е забелязал състоянието на жената. Това според свекърът и, било „женска работа”. Сигналът бил подаден от съсед, на когото направило впечатление че жената е бременна, а бебе няма, обясняват от хасковската полиция.

„Александровската гробница е безценна”.Абсурдния извод е направен след опит на местните данъчни да направят оценка на некропола на тракийски цар отпреди 15 века. Това било изрично изискване на културното ведомство на Вежди Рашидов. Трябвало гробницата да се актува като държавна собственост, за да кандидатства по европейски програми за консервация и реконструкция.Да ама данъчните се оказали безпомощни да определят стойността на обекта.

„Стената на плача изпревари нета” В смисъл че традиционното разлепване на резултатите от първо класиране за гимназии изпревари публикуването на данните в сайта на министерството на образованието и културата. Хората си знаеха и още преди обявения час стояха пред стената на ученическите общежития. Ако просветниците бяха толкова добри с компютрите, то уроците отдавна нямаше да се записват на черната дъска с тебешир, а да се преподават на монитор. Но пъпната връв с килийното образование е силна.

„Диа на полуфинал влиза в Топ 200”. Походът на хасковлийката към върховете на световния тенис продължава след поредна победа на турнир в Рим.

„Процесът „Билла” във ваканция до вторник”. Делото на веригата срещу хасковския кмет ще се решава наесен.

Съкращенията в Димитровградска община и общински предприятия на страница 2-ра.

Черната новина е водеща и в другия ежедневник „Хасковска Марица”-„Майка зарови новороденото си в дере”. Допълва се с информацията, че разследващите повдигат обвинение за убийство, а психичното състояние на жената ще се определи от експертиза. Каквото и да констатират разследващите, най-суровата санкция по наказателния кодекс, дори за убийство на собствено дете, е до 3 г! Тоест престъпленито се води леко!!! Без коментар.

„30% от безработните трайно на борсата”. 3594 са безработните, които трайно са на помощи в региона. Повечето са жени.

„Цистерна разля 20 тона химикали на Е-80”. Заспал турски шофьор преобърна камион - цистерна пълен с токсичната натриева основа. Почти през целия ден вчера, международния път непосредствено пред българо - турската граница бе блокиран. Граничен полицай бе леко обгазен.

„Вадим личните карти в Пазарджик”. Системата за издаване на новите лични документи се скапала и в Хасково. Така те ще се отпечатват в Пазарджик. Засега не се знае с колко ще се забави процедурата за човек искащ да си поднови документите.

„Стамболово печели 6.4 млн по проекти, Симеоновград-2 млн”.

3 проекти по програмата за подпомагане на селските райони са спечелили тукашните общини. Лъвския пай е на Стамболово за реконструкция на междуселищната пътна мрежа. В Симеоновград ще ремонтират уличната мрежа. Оказва се, че цялата сума от 2 млн лева ще е за реконструкция на само 7! улици. Сигурно след това тротоарите им трябва да пеят.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини