От х:

Днес в x:

8 °C

Шивачка зарови бебето си. 2 млн за ремонт на 7 улици. Преглед на регионалния печат

„Шивачка зарови бебето си в дере” е зловещата новина, с която „Новинар юг” открива обзорът на новините от вчера. Драмата се разиграла в село Винево общ. Минерални бани, в края на май. Тогава 32-годишната Мердие ражда сама, а после с помощта на 14-годишната си дъщеря заравя детето си в близкото дере. По думите на Мердие, детето починало няколко часа след раждането. Другата хипотеза е, че тя го е умъртвила, защото от година съпругът и бил на гурбет в Англия и явно детето е било от друг мъж. Назначена е аутопсия на тялото. Любопитното е, че през цялото време на бременността никой от хората в дома на родителите на съпруга и не е забелязал състоянието на жената. Това според свекърът и, било „женска работа”. Сигналът бил подаден от съсед, на когото направило впечатление че жената е бременна, а бебе няма, обясняват от хасковската полиция.

„Александровската гробница е безценна”.Абсурдния извод е направен след опит на местните данъчни да направят оценка на некропола на тракийски цар отпреди 15 века. Това било изрично изискване на културното ведомство на Вежди Рашидов. Трябвало гробницата да се актува като държавна собственост, за да кандидатства по европейски програми за консервация и реконструкция.Да ама данъчните се оказали безпомощни да определят стойността на обекта.

„Стената на плача изпревари нета” В смисъл че традиционното разлепване на резултатите от първо класиране за гимназии изпревари публикуването на данните в сайта на министерството на образованието и културата. Хората си знаеха и още преди обявения час стояха пред стената на ученическите общежития. Ако просветниците бяха толкова добри с компютрите, то уроците отдавна нямаше да се записват на черната дъска с тебешир, а да се преподават на монитор. Но пъпната връв с килийното образование е силна.

„Диа на полуфинал влиза в Топ 200”. Походът на хасковлийката към върховете на световния тенис продължава след поредна победа на турнир в Рим.

„Процесът „Билла” във ваканция до вторник”. Делото на веригата срещу хасковския кмет ще се решава наесен.

Съкращенията в Димитровградска община и общински предприятия на страница 2-ра.

Черната новина е водеща и в другия ежедневник „Хасковска Марица”-„Майка зарови новороденото си в дере”. Допълва се с информацията, че разследващите повдигат обвинение за убийство, а психичното състояние на жената ще се определи от експертиза. Каквото и да констатират разследващите, най-суровата санкция по наказателния кодекс, дори за убийство на собствено дете, е до 3 г! Тоест престъпленито се води леко!!! Без коментар.

„30% от безработните трайно на борсата”. 3594 са безработните, които трайно са на помощи в региона. Повечето са жени.

„Цистерна разля 20 тона химикали на Е-80”. Заспал турски шофьор преобърна камион - цистерна пълен с токсичната натриева основа. Почти през целия ден вчера, международния път непосредствено пред българо - турската граница бе блокиран. Граничен полицай бе леко обгазен.

„Вадим личните карти в Пазарджик”. Системата за издаване на новите лични документи се скапала и в Хасково. Така те ще се отпечатват в Пазарджик. Засега не се знае с колко ще се забави процедурата за човек искащ да си поднови документите.

„Стамболово печели 6.4 млн по проекти, Симеоновград-2 млн”.

3 проекти по програмата за подпомагане на селските райони са спечелили тукашните общини. Лъвския пай е на Стамболово за реконструкция на междуселищната пътна мрежа. В Симеоновград ще ремонтират уличната мрежа. Оказва се, че цялата сума от 2 млн лева ще е за реконструкция на само 7! улици. Сигурно след това тротоарите им трябва да пеят.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини