От х:

Днес в x:

-1 °C

Хасковлия шеф на болница в Пловдив. ТИПС дава хасковския търг на главна прокуратура. Преглед на регионалния печат

"Чиновници от АПИ затрупват път, не го видели" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Автомагистрала "Марица" била проектирана да минава върху отсечката Крум-Ябълково, констатирали с изумление от димитровградска община. Лично замкмета Христо Колев занесал документи, с които удостоверява, че между двете села има път. При това наскоро ремонтиран от общинската хазна с 1.7 млн лева. За грешката са виновни чиновниците от Агенция пътна инфраструктура /АПИ/, констатират експерти. Те просто не "видели" пътя и магистралата щяла да го превърне в неизползваем, като го пресече на две.

"Хасковлия пое университетската болница в Пловдив". Доцент Карен Джамбазов стана шеф на университеската болница в Пловдив, след като държавата обеща да покрие 50% от дългът и. Това е едно от най-задлъжнелите лечебни заведения. Заради това бе уволнен досегашния и шеф доц. Хаджиев. Джамбазов е син на управителя на хасковската "Авицена" д-р Бриян Джамбазов и проф.д-р Екса Караханян.

"МОМН прати 763 осмокласници на тест по чужд език" Това е част от серията изпити за външно оценяване. Оценката е текуща за срока. Родители недоволствали, че преметраенето на теста било 3 часа, а при останалите класове/4, 5, 6-ти/ само два часа. И че изпита бил следобед, не сутрин. "Какъв е проблема" питат от инспектората.Няма отговор. Важното за много хасковлии е просто да недоволстват. От нещо.

"Община Любимец минава на половин работен ден". Докато в Хасково ще умуват дали да са на 4- дневна работна седмица, в Любимец направо ще съкратят наполовина работното време. Мярката, както се досещате, е антикризисна.

"Свиленград се поклони пред мощите на светци" Тленните останкли на светци от Атонския манастир пресякоха областта на път за Стара Загора и Варна от където светиите са били родом. Заради легендите, че мощите носили чудодейни изцелявания, половината Свиленград се изреди да целуне свещените реликви.

"ТИПС-а изтипосва търга за 10-те милиона пред Главна прокуратура" водещо заглавие в "Новинар Юг". Софийския консорциум, който бе отстранен служебно от участието в хасковския търг е подал жалба до ДАНС, ГДБОП и Главна прокуратура, че от тръжната им документация липсват 900 страници.

"Хасково с 2 областни болници?" Освен тази която вече си имаме, областна болница може да стане и димитровградската "Света Екатерина". Лечебното заведение покривало изискванията за второ ниво. Само АГО и Хирургия остават на ниво общински, заради недостигане с малко на изискването за брой пациенти преминали през отделенията.

"Честният полицай Димитров закопча 20-я си рушветчия" на криминалната страница. Андон Димитров от Минерални бани, този път не се поддал на кърджалиец, който му пъхнал в джоба 20 лв.

"Панелките се сринаха до 30 бона" челно заглавие във "Новинар". Големите отстъпки при продажбите на недвижима собственост продължават да властват на пазара. 90 квадрата в центъра се изтъргували за 75 бона, на "Стара Планина" двустаен е сменил собственика си за 58 хиляди. Панелките пък вървят между 30 и 40 хиляди.

"Вратар отиде за ягоди в Англия". Стражът на Димитровград Петьо Александров реши, че няма файда от футбола и тръгнал на гурбет при Кралицата. Казали му, че се вадят големи пари от бране на ягоди. Спряган за голяма надежда при престоя си във ФК "Хасково" Александров на пракитка къса със спорта. От настоящия му клуб, не му попречили.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
28 ное 2020
Последни новини