От х:

Днес в x:

Хасковлия шеф на болница в Пловдив. ТИПС дава хасковския търг на главна прокуратура. Преглед на регионалния печат

"Чиновници от АПИ затрупват път, не го видели" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Автомагистрала "Марица" била проектирана да минава върху отсечката Крум-Ябълково, констатирали с изумление от димитровградска община. Лично замкмета Христо Колев занесал документи, с които удостоверява, че между двете села има път. При това наскоро ремонтиран от общинската хазна с 1.7 млн лева. За грешката са виновни чиновниците от Агенция пътна инфраструктура /АПИ/, констатират експерти. Те просто не "видели" пътя и магистралата щяла да го превърне в неизползваем, като го пресече на две.

"Хасковлия пое университетската болница в Пловдив". Доцент Карен Джамбазов стана шеф на университеската болница в Пловдив, след като държавата обеща да покрие 50% от дългът и. Това е едно от най-задлъжнелите лечебни заведения. Заради това бе уволнен досегашния и шеф доц. Хаджиев. Джамбазов е син на управителя на хасковската "Авицена" д-р Бриян Джамбазов и проф.д-р Екса Караханян.

"МОМН прати 763 осмокласници на тест по чужд език" Това е част от серията изпити за външно оценяване. Оценката е текуща за срока. Родители недоволствали, че преметраенето на теста било 3 часа, а при останалите класове/4, 5, 6-ти/ само два часа. И че изпита бил следобед, не сутрин. "Какъв е проблема" питат от инспектората.Няма отговор. Важното за много хасковлии е просто да недоволстват. От нещо.

"Община Любимец минава на половин работен ден". Докато в Хасково ще умуват дали да са на 4- дневна работна седмица, в Любимец направо ще съкратят наполовина работното време. Мярката, както се досещате, е антикризисна.

"Свиленград се поклони пред мощите на светци" Тленните останкли на светци от Атонския манастир пресякоха областта на път за Стара Загора и Варна от където светиите са били родом. Заради легендите, че мощите носили чудодейни изцелявания, половината Свиленград се изреди да целуне свещените реликви.

"ТИПС-а изтипосва търга за 10-те милиона пред Главна прокуратура" водещо заглавие в "Новинар Юг". Софийския консорциум, който бе отстранен служебно от участието в хасковския търг е подал жалба до ДАНС, ГДБОП и Главна прокуратура, че от тръжната им документация липсват 900 страници.

"Хасково с 2 областни болници?" Освен тази която вече си имаме, областна болница може да стане и димитровградската "Света Екатерина". Лечебното заведение покривало изискванията за второ ниво. Само АГО и Хирургия остават на ниво общински, заради недостигане с малко на изискването за брой пациенти преминали през отделенията.

"Честният полицай Димитров закопча 20-я си рушветчия" на криминалната страница. Андон Димитров от Минерални бани, този път не се поддал на кърджалиец, който му пъхнал в джоба 20 лв.

"Панелките се сринаха до 30 бона" челно заглавие във "Новинар". Големите отстъпки при продажбите на недвижима собственост продължават да властват на пазара. 90 квадрата в центъра се изтъргували за 75 бона, на "Стара Планина" двустаен е сменил собственика си за 58 хиляди. Панелките пък вървят между 30 и 40 хиляди.

"Вратар отиде за ягоди в Англия". Стражът на Димитровград Петьо Александров реши, че няма файда от футбола и тръгнал на гурбет при Кралицата. Казали му, че се вадят големи пари от бране на ягоди. Спряган за голяма надежда при престоя си във ФК "Хасково" Александров на пракитка къса със спорта. От настоящия му клуб, не му попречили.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини