От х:

Днес в x:

23 °C

Хасковлия шеф на болница в Пловдив. ТИПС дава хасковския търг на главна прокуратура. Преглед на регионалния печат

"Чиновници от АПИ затрупват път, не го видели" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Автомагистрала "Марица" била проектирана да минава върху отсечката Крум-Ябълково, констатирали с изумление от димитровградска община. Лично замкмета Христо Колев занесал документи, с които удостоверява, че между двете села има път. При това наскоро ремонтиран от общинската хазна с 1.7 млн лева. За грешката са виновни чиновниците от Агенция пътна инфраструктура /АПИ/, констатират експерти. Те просто не "видели" пътя и магистралата щяла да го превърне в неизползваем, като го пресече на две.

"Хасковлия пое университетската болница в Пловдив". Доцент Карен Джамбазов стана шеф на университеската болница в Пловдив, след като държавата обеща да покрие 50% от дългът и. Това е едно от най-задлъжнелите лечебни заведения. Заради това бе уволнен досегашния и шеф доц. Хаджиев. Джамбазов е син на управителя на хасковската "Авицена" д-р Бриян Джамбазов и проф.д-р Екса Караханян.

"МОМН прати 763 осмокласници на тест по чужд език" Това е част от серията изпити за външно оценяване. Оценката е текуща за срока. Родители недоволствали, че преметраенето на теста било 3 часа, а при останалите класове/4, 5, 6-ти/ само два часа. И че изпита бил следобед, не сутрин. "Какъв е проблема" питат от инспектората.Няма отговор. Важното за много хасковлии е просто да недоволстват. От нещо.

"Община Любимец минава на половин работен ден". Докато в Хасково ще умуват дали да са на 4- дневна работна седмица, в Любимец направо ще съкратят наполовина работното време. Мярката, както се досещате, е антикризисна.

"Свиленград се поклони пред мощите на светци" Тленните останкли на светци от Атонския манастир пресякоха областта на път за Стара Загора и Варна от където светиите са били родом. Заради легендите, че мощите носили чудодейни изцелявания, половината Свиленград се изреди да целуне свещените реликви.

"ТИПС-а изтипосва търга за 10-те милиона пред Главна прокуратура" водещо заглавие в "Новинар Юг". Софийския консорциум, който бе отстранен служебно от участието в хасковския търг е подал жалба до ДАНС, ГДБОП и Главна прокуратура, че от тръжната им документация липсват 900 страници.

"Хасково с 2 областни болници?" Освен тази която вече си имаме, областна болница може да стане и димитровградската "Света Екатерина". Лечебното заведение покривало изискванията за второ ниво. Само АГО и Хирургия остават на ниво общински, заради недостигане с малко на изискването за брой пациенти преминали през отделенията.

"Честният полицай Димитров закопча 20-я си рушветчия" на криминалната страница. Андон Димитров от Минерални бани, този път не се поддал на кърджалиец, който му пъхнал в джоба 20 лв.

"Панелките се сринаха до 30 бона" челно заглавие във "Новинар". Големите отстъпки при продажбите на недвижима собственост продължават да властват на пазара. 90 квадрата в центъра се изтъргували за 75 бона, на "Стара Планина" двустаен е сменил собственика си за 58 хиляди. Панелките пък вървят между 30 и 40 хиляди.

"Вратар отиде за ягоди в Англия". Стражът на Димитровград Петьо Александров реши, че няма файда от футбола и тръгнал на гурбет при Кралицата. Казали му, че се вадят големи пари от бране на ягоди. Спряган за голяма надежда при престоя си във ФК "Хасково" Александров на пракитка къса със спорта. От настоящия му клуб, не му попречили.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини