От х:

Днес в x:

Смирненски зарибява бъдещи първолаци

Ден на отворените врати за децата от предучилищна възраст организира днес хасковското училище „Христо Смирненски“. Догодина тези малчугани ще формират все по-намаляващите паралелки от първокласници.

Учителки и възпитателки на школото днес разведоха по класните стаи деца и техни родители, за да ги запознаят с мястото където може би ще започнат своя път в образованието. В каузата бяха ангажирани и ученици от училището. Рисуване пеене, а накрая и игри на двора съпътстваха часовете прекарани от децата в училището.

По традиция „Христо Смирненски“ препълва своите паралелки с първокласници. Основния контингент идва от детски градини номер 9 и 10, но напоследък се увеличават и децата от по-далечни краища на града.

За последната година Смирненски имаше 5 класа с над 110 деца. Централното разположение на школото и отличните резултати на учениците в началния и прогимназиален етап на образованието, са големите плюсовете на  учебното заведение. Целодневната занималня с осигурена храна за предучищната възраст, пък привлича много работещи родители да записват децата си в училището, дори още преди те да са навършили годините за първи клас.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини