От х:

Днес в x:

Хасковлии източили 4.4 млн ДДС от държавата

4 млн 386 хиляди лева ДДС са спестили на държавния бюджет фирми от хасковския регион. Това са констатирали инспектори от дирекцшия контрол към данъчната дирекция на НАП Пловдив. Нарушенията са констатирани само за първите 5 месеца на годината. Общо

7 038 376 лева допълнителни данъци и осигуровки са установили инспекторите след 153 ревизии. В 138 от тях са открити нарушения. В близо 100 от случаите се касае за скрити задължения от по над 10 хиляди лева.

Разкритият корпоративен данък за местните фирми е в размер на 1 029 467 лева, а хванатите „скрити” осигуровки – здравни и социални са малко над 127 080 лева. Засилен продължава да е контролът спрямо физически лица заради несъответствия между обявените от тях доходи и придобитото имуществено състояние. Необявените данъци върху доходите от физически лица, засечени от тукашните ревизори за периода възлизат на 1 456 239 лева.

Най-често данъци се укриват в търговията на едро, показва анализът на издадените ревизионни актове. Разкритията в този бранш от януари до края на месец май са в размер на 1 864 328 лева и то в резултат само на 20 приключили ревизии. Немалко допълнителни данъци са начислени още в строителството, търговията с дървен материал и туризма.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини