От х:

Днес в x:

Бивш полицай издигна байряка срещу ГЕРБ

Живко Желев (със знамето) избухна срещу властта

„Искаме си парите! Вече няма накъде! Потънали сме до гуша!“ Това заяви вбесеният Живко Желев, бивш полицай от Свиленград, който поведе с байряка протеста на тютюнопроизводителите от региона да днешния им протест. Митингът се проведе на паркинга за тирове до с. Клокотница и към този час още продължава. Повечето от стотината протестиращи бяха от свиленградското село Мустрак.

„Имам да вземам 10 000 лева от обещаните субсидии – 116 милиона за цялата страна. Първо ги обещаха до края на март, после за май, вече преполовяваме юни, а пари няма! Разберете, вече няма накъде!“, продължи Желев.

„Няма никаква политика в този протест. Мотиката не прави разлика между българин, турчин или циганин. Аз съм гласувал за ГЕРБ, ако е въпрос. Заради Бойко Борисов. Че е пич, пич е! Обаче не мога да разбера вече какво става. Не знам на кого да вярваме. Първо беше – предишните откраднаха парите. А сега защо ги няма?“, попита бившият полицай.

Живко Желев е работил в РПУ Свиленград до 2004 година, според собствените му думи. През 2003 г., по времето, когато сегашният премиер беше главен секретар на МВР, е бил обявен за полицай на годината. „Трябваше да донеса снимките с него, да ги покажа“, продължи да се гневи бившето ченге.

“Разберете, вече не се издържа. За 21 години в МВР получих 300 лева, от които повечето отиват за погасяване на кредит. Гледам 130 декара с тютюн. 24 работници имам. А пари няма.“

„От утре спирам да плащам данъци на тази смахната държава! Като дойдат данъчните – връчвам им ключовете на колата. Дойдат ли други бирници - харизвам телевизора. И така, докато се свърши. Оправия няма!“, заключи бившето ченге.

Настоящите полицаи пък бяха струпани във внушителен брой за протеста. Един от тях мина и записа регистрационните номера на автомобилите. Никой не обясни защо бе нужно това.

В съобщение до медиите от вчера от областната администрация в Хасково предадоха думите на земеделския министър Мирослав Найденов, според когото протестите на тютюнопроизводителите били провокирани от политически съображения. Министърът допълва, че няма как да се дадат повече от обявените 116 милиона, защото това бил таванът, определен от Брюксел.

Днес обаче стана ясно, че земеделците не искат повече от 116 милиона, искат точно 116 милиона. И че тези пари съществуват само във виртуалното пространство, но не и по сметките на производителите.

Тодор Кръшков

За протеста се изсипаха десетки униформени
Един от полицаите прилежно записа номерата на протестиращите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини