От х:

Днес в x:

Дисквалифицираха ТИПС-а. 500 лв глоба за питбул без намордник

„Дисквалифицираха ТИПС-а в търга за 10-те милиона” водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица”. Офертата на столично дружество остана неотворена. Дисквалификацията била заради неизрядна тръжна документация. Повече подробности не бяха дадени от комисията, която зачете само офертата на хасковския участник „Гражданско сдружение Хасково 2010”. То предостави оферта на стойност 7 763 757 лв. Пред медиите пиара на ТИПС Максим Митев обяви че тяхната оферта била по-ниска и се закани да обжалва в комисията за защита на конкуренцията процедурата по възлагане на обществена поръчка. На страница 7-ма, четиво с автор самия Максим Митев под заглавие „Хасковската идилия се превърна в екшън комедия”

Темата е водеща и за другия ежедневник „Новинар Юг”. Тук обявяват че : „4 седмици и 3,5,6 са печелившите числа”..за джакпота от 10 млн лева. Джакпотът на тотализатора, който тресе цяла България че и съседните страни, все още е само 5 млн лева. Хасковския Джакпот обаче е 10 и нищо чудно, че града е разтресен. Информацията в статията е идентична-отворена бе офертата само на хасковските строители, ТИПС-а ще обжалва. И ще иска спиране на процедурата по възлагане на обществената поръчка.

Нещо което искаше и Иван Стаматов и хасковската „Монолит” с мотиви че поставените условия предизвестяват победителя. Тогава КЗК не се съгласи с подобна интерпретация и отхвърли жалбата. Сега победителят е известен, а жалбата ще е от софиянци.

Още теми от страниците: „Хасковска Марица”- „Рапицата поведе жътварското хоро”. От днес започва жътвата на енергийната култура от която се прави биодизел. Засетите площи тази година в хасковско са много по големи. „Ученици чистят Арда край Маджарово” „НАП глобява 356 фирми”. Забравили да си подадат годишните финансови отчети и затова наградени с по 3 хиляди лева актове от данъчните. „Гимназисти от Механото-сервитьори на Смокините”. Учениците работят в столовата и това хем им се зачита за стаж хем прави почивката им на море безплатна. Темата е развита на цялата страница 4-та страница, гарнирана с интригуващи снимки на плажуващи дами. Само не се разбира защо ОП „Почивно дело”, които стопанисват хасковската станция на Каваците, е сключила договор с Механото, където не обучават сервитьори и бармани/в Хасково специализиран в това е бившия ТОХ сега гимназията по туризъм/. И за какво ще е полезен на механо и електротехниците стаж като сервитьори.

„Новинар Юг”:”Ремонт на улици за 5.5 млн почва Свиленград” Тук софианци печелят търгове. Софийската „Райкомерс Конструкшън” взела обществена поръчка за ремонт на водопроводната мрежа в централната градска част с оферта от 2.8 млн лева.

„500 лв глоба за питбул без намордник” Кучета от опасни и агресивни породи трябва да са задължително с намордници, иначе стопаните им ще се бръкнат с 5 стотака, предупреждават от общината. Питбули, овчарки, кангали, боксери и други от така наречените служебни кучета-задължително с предпазните аксесоари. Другите може и без, но само на две места в Хасково-Кенана в района на сухата река и Ямача зад бившия пионерски дом.

„Умните в чужбина-ние на ливадите” репортаж за сиромашията в село Черноконево на страница 4-та.

„Кръпка към НРД реже болниците от кръста”-водещо на страница втора. Анекс към националния рамков договор в здравеопазването съкращава с между 10 и 20 процента бюджетите на болниците. Най-тежко е ударена хасковската болница, на която без обяснение взимат 130 хиляди лева заработени пари през май. Отделно, че още не са им превели и стотинка за април. Чакат и част от парите си за март. При такива условия почти във всеки бранш ще престанат да работят. Ако болниците спрат-това ще е равносилно на геноцид и виновни няма да бъдат лекарите, а тия които /не/дават парите. Правителството.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини