От х:

Днес в x:

Абитуриенти от Димитровград: Хасковлии са лигльовци!

Живка Рулинска от ПГ Димитровград

Хасковските абитуриенти в Турция предизвикаха проблемите, а не домакините от курорта Мармарис. Около това мнение се обединиха димитровградските зрелостници, пътували с абитуриентите на Математическата гимназия до Турция, по случай завършването на средното образование.

Заради информациите за некоректност от страна на турския домакин и неизпълнение на договорените условия, десетки родители от Хасково пощуряха от тревога след като децата им се обадиха, че едва ли не са оставени на улицата. Заради оплакване от туроператора - хасковската фирма „Мини Турс“ турският хотел „Диана Клуб“ в Мармарис бе глобен от тамошната туристическа полиция. Същевременно обаче в турски местни печатни издания се появили информации, че нашите били най-невъзпитаната група абитуриенти от дълго време насам. По повод публикациите учители и абитуриенти от други училища и туроператор поискаха думата, за да споделят тяхната гледна точка по предизвикалия много полемика скандал.

 Хасковските абитуриенти се държаха безобразно и нахално, възмутено заяви учителката от Професионалната гимназия в Димитровград Живка Рулинска. С нея в Турция били 11 абитуриенти. Още по време на пътуването хасковските деца започнали да се заяждат с димитровградските си връстници. Наричали ги бедни, градът им бил квартал на Хасково, плюс лични нападки. Стигнало се до сериозно пререкание, което било потушено от учителите.

Според Рулинска условията в турския хотел далеч не били толкова лоши, а проблемите били лесно отстраними при повече търпимост. Такава не била проявена. „Условията бяха страхотни. Хотелът, храната, обслужването, всичко бе на високо ниво. Имаше абитуриенти от Кърджали, от варненско, после дойдоха други абитуриенти от Хасково /финансово стопанската гимназия- б.а./ Всички харесаха условията. Само ПМГ Хасково не, каза димитровградската учителка. Учителите потънали в земята от срам, когато една сутрин супервайзорката на 4-звездния хотел - Хайрие, официално се оплакала от държането на хасковските абитуриенти.

Туроператора Илияна Петрова

Думите й бяха потвърдени от туроператора Илияна Петрова. „Не всички деца бяха под един знаменател. Но имаше и такива, които прекалиха с глезотиите си“, лаконично обясни тя. Купоните по стаите също минавали границата. Английски и германски туристи носеха бутилки и фасове, за които твърдяха, че са хвърляни от терасите на хасковските ученици, добави Петрова. „Имаше деца в нетрезво състояние“, призна тя в отговор на въпроса какво е предизвикало такова поведение.

Илияна Петрова внесе яснота и по въпроса с мизерните стаи в хотел „Диана клуб“, в които били настанени нашите абитуриенти. „40 деца бяха настанени в непочистени от предишни групи стаи. Имаше един санитарен възел в не особено добро състояние“. Тук изтървахме момента, съжалява Петрова. Нормалното решение било след краткия път от Кушадасъ до Мармарис и предвид ранното пристигане, децата да се настанят около басейна и да изчакат домакините да изчистят и подредят. Вместо това децата вдигнали страшен шум и туроператорът преместил цялата група в 4 звезден хотел, вместо тризвездния „Диана клуб“. Заради смяната туроператорът платил неустойка - около 2 хиляди евро. „Осигурихме безплатен трансфер до плажа, връщане в хотела, обяд в чужд хотел - не този, в който имахме All Inclusive. Това е абсолютно недопустимо в турските курорти. За благодарност децата ни казаха, че Мармарис не им харесва, приличал на долна Арда“, не крият разочарованието си от туроператорската фирма.

Хотел "Диана". Няма "по-стари" корпуси твърди туроператора
Повечето от децата се забавляваха. Други прекалиха с недоволството

„В основата на проблемите бяха група силно разглезени абитуриентки, особено някои деца на богати родители. Те си мислеха, че всичко им е позволено“, добавиха от туроператорската фирма. Според повечето възрастни участници във въпросната екскурзия, голяма част от родителите въобще не познават децата си, особено, ако последните пийнат малко повече.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини