От х:

Днес в x:

Обвиняват доцент в лъжа. Лебеда се вмирисва откъм спирката. Преглед на печата

Обвиняват доцент в лъжа, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”.  Доц. Петрана Чакърова от Стара Загора подвела прокуратурата с ескпертното си заключение по дело за смърт на пеленаче. В отговор получава обвинение в лъжесвидетелстване. Разследването било прекратено от районните обвинители в Хасково, но Дарина Славова от окръжна прокуратура отменя прекратяването и разпорежда ново.

Глобиха ВиК показно, пише в другия акцент на първа страница в броя. Инспекторите от ДАА натресоха акт на шофьор на Вик заради неспазване на изискванията за превоз на товари.

Три трансплантации за бъбречно болни от хасковско, пише на 2 страница. Двете операции са правени в Пакистан, третата в България. От текста става  ясно още, че отделението по хемодиализа в Хасково е похарчило двойно повече пари, отколкото е получило през миналата година.

Скандалът за 10-те милиона се разраства, пише още на страницата. В материала се проследява ескалацията на напрежението между софийския консорциум „ТИПС-А” и общинската администрация и размяната на реплики. В  каретата към основния текст пък пише, че фирмите от хасковското сдружение минават за близки до кмета Георги Иванов, а пък един от шефовете от софийската групировка – до премиера Бойко Борисов.

И това ако не е патова ситуация!

Съвсем отделен е въпросът докога „близките”, независимо до кого, ще печелят?

Хасково спечели турнира „Искам да бъда”, пише на спортната страница. Става дума за състезанието, организирано от спортното министерство в Свиленград.

„Лебеда” се вмирисва откъм спирката, пише в челен материал на първа страница „Новинар юг”. Зорлии ползвали спирката до плувния басейн за облекчаване, със същата цел я употребявали и шофьори и кондуктори от рейсовете, които престоявали там по двайсетина минути. Предлага се на мястото да се постави химическа тоалетна.

Берачи и изкупвачи искат по 80 стотинки за черешите, акцентира изданието на 2 страница. Между чука и наковалнята се оказват собствениците, на които не им остава друго, освен да прехвърлят парите от едните на другите, а те да останат с пръст в уста.

Димитровград чака милиони от строителни компании, пише още на страницата. Докато Хасково се тресе от скандали за 10-те милиона, в съседния Димитровград тихо и кротко изчисляват колко пари ще получат като гаранции от фирмите, които ще канализират кварталите по левия бряг на Марица.  

Арест за син на масон цесекар, пише в акцента на 3 страница. Арестуваният е Георги Калпакчиев. Той бе прибран при операция „Контрабандисти”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини