От х:

Днес в x:

БСП: Борисов профука 2 милиарда, точи се на още два

Г-н Борисов, за какво профукахте 2 милиарда лева от държавния резерв? Това попита на брифинг Корнелия Нинова, член на изпълнителното бюро на БСП. След нашето управление оставихме в резерва 8 милиарда лева, а се стопиха до 6 милиарда, обясни червената депутатка. Тя допълни, че сега правителството се готви да похарчи още два милиарда, а това ще доведе до вдигане на ДДС, резки съкращения и намаляване на доходите.

От БСП подкрепиха обещаното от социалния министър Тотю Младенов увеличение на минималната работна заплата. Нейният размер е обвързана с размера на редица социални плащания като семейни и интегрални добавки. Увеличението обаче трябва да бъде предхождано с промени в осем закона, коментира на брифинга депутатът Емилия Масларова.

Няма да подкрепим актуализацията на бюджет 2010 година, категорични бяха от левицата. Тя предвиждала намаление на прихода от ДДС с 940 милиона лева, 680 милиона лева по- малко от акциз и 46 милиона по-малко от мита. Това говори за провал на финансовата и икономическа политика на правителството и в частност на финансовия министър Симеон Дянков, заключи Корнелия Нинова.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини