От х:

Днес в x:

5 трудни задачи треснаха кандидат-гимназистите

Задачите по математика изкушиха някои да се хванат за главата

Седмокласниците които ще кандидатстват в профилираните гимназии бяха „зарадвани“ с тежки задачи на днешния изпит по математика. Във втория модул на изпитния тест, който се полага като вход за гимназиите, те трябваше да решат три задачи с отворен отговор и още 2 задачи на които трябваше да опишат цялото решение от край до край. Едната е по алгебра, другата по геометрия, загадъчно съобщиха от образователния инспекторат без да дават повече подробности. Втория модул от изпитния тест дава 35 точки от максималните 100 за целия изпит. Другите 65 точки са за първия модул, който оценява знанията придобити по математика до 7-ми клас. Той включва 25 задачи, като всички до една са с възможни отговори от които трябва да се избере верния. В него няма нито една задача с отворено решение.

1 час е времето за първия дял от изпита. Ако седмокласниците решат да се ограничат само с него, те могат да напуснат стаята, а получената оценка ще важи като текуща по предмета в училище. Искат ли да кандидатстват в гимназии трябва да останат за втория модул, за който имат още час и половина.

Децата си пожелаваха взаимно успех
Раздаване на изпитния тест
"Какво да се прави.."

Общо 2160 седмокласници от областта се явиха на изпита по математика. На 28 май бе първия изпит от задължителните два за влизане в гимназиите-по Български език. И тогава децата нямаха късмет, след като от трите възможни варианта за преразказ им се падна творбата „Вида“ на неизвестния фолклорист Иван Джуренов.

Г.Христов

На половината ученици им се спеше много
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини