От х:

Днес в x:

Осмокласници: Цигарите пристрастяват повече от марихуаната

Биоложката Лидия Несторова организира мероприятието на учениците

Пушенето на цигари води до пристрастяване много повече отколкото пушенето на марихуана или канабис. Това разбрали с учудване 8-класниците от професионална гимназия по Туризъм в Хасково, които представиха днес проучванията си за вредата от цигарите. Презентацията бе подготвена по повод световния ден без тютюнев дим-31-ви май, в сътрудничество с Регионалната здравна инспекция.

В търсенията на информация учениците научили още, че зависимостта от цигарите надвишава тази от кофеина и други леки стимуланти, но е далеч по-малка отколкото зависимостта от хард-наркотиците като кокаин и хероин.

Освен пристрастяване, цигарите увреждат тежко организма. Така например, пушач който пуши по един пакет цигари на ден, събира за 1 година в дробовете си 30 литра катран!

8-те класове слушаха внимателно

Ако нещо хубаво може да се каже за пушенето, то е че уморения човек много по-лесно се фокусира ако е пушач в сравнение с водещия здравословен начин на живот. Това едничко предимство е мимолетно и на тежка цена. Затова както казват учениците на ПГ по Туризъм „ Всеки момент е подходящ, за да откажеш цигарите“

Г.Христов

..и претегляха плюсовете и минусите от тютюнопушенето
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини