От х:

Днес в x:

Шефът на болницата : Назад сме с 3.9 млн, но няма да си признаем

Д-р Тодор Пандов

МБАЛ Хасково е на червено с 3.9 млн лева и това е реалната сума на дълговете. Така отговори директорът Тодор Пандов на молбата ни да коментира цифрите за загубите на лечебното заведение изнесени в докладна записка до общински съвет в Хасково. Този петък местния парламент ще приема финансовия отчет на болницата за 2009-та година и ще мъдри стратегия как да гласува представителят на общината на общото събрание на акционерите в областната болница, което е на 15-ти юни.

Според отчета за приходите и разходите представен на съветниците „..е видно че МБАЛ АД гр. Хасково приключва 2009-та година с отрицателен финансов резултат в размер на 1 млн 339 хиляди лева“

Това са счетоводни чалъми, отсече Пандов. Много ми се иска да сме назад само с милион и нещо, но истината е че болницата дължи 3.9 млн просрочени задължения и още 3 млн лева дългове които чакат своя падеж, добави той. Именно за това МБАЛ Хасково все още е в черния списък на големите длъжници сред болниците заедно с тези в Пловдив, Стара Загора, Бургас и университетските. Този понеделник, ситуацията е била обсъждана в София от Здравния министър Анна-Мария Борисова с директорите на 20 областни болници в страната сред които и хасковската.

Министерството изплати 80% от парите заработени през март, отчете още Пандов. „Този месец раздадохме пълни заплати плюс клинични пътеки. Всички получиха много добро възнаграждение, може да питате когото искате“ похвали се Пандов и изрази надежда че обещанието, сумите за април да дойдат до края на тази седмица, ще се изпълни. Освен заплатите болницата е свалила и стотина хиляди лева от главницата на дълга. Благоприятните финансови резултати са в резултат на огромния прилив пациенти в предходните месеци заради епидемията от морбили.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини