От х:

Днес в x:

Гонят концесионера на ресторант „Езерата“

Предсрочно и едностранно прекратяване на концесионния договор на община Хасково с ЕТ „Рико – Гинко Господинов“ предлага в докладна записка до Общинския съвет председателят Делян Делчев. Към документа е прикрепена друга докладна – от Недялка Станева, заместник кмет, която е шеф на концесионния съвет към администрацията.

Паркът, който започва от ъгъла на булевардите „Освобождение“ и „Илинден“, е отдаден на 35-годишна концесия през 2002 година. Там е построен ресторант „Езерата“. Общата площ на парка е 17 дка.

Мотив за еднократното прекратяване на концесионния договор е неизпълнението на инвестиционната програма, която е в размер на 127 850 лв. Според комисията на общината градинките не се поддържат в добро състояние, поетият ангажимент за поставяне на осветителни тела не е изпълнен, детските съоръжения в западната част на парка са стари и опасни за децата, а другият детски комплекс – в източната част, се нуждае от ремонт. Не е изградено и мини футболното игрище, игрище за стрийтбол, както и лека дървена конструкция за пазар в североизточната част – все неща, поети като задължение по концесионния договор.

Гинко Господинов бил предупреден писмено от общината на 17 декември 2009 г. През януари обаче той представил в администрацията писмено заверена декларация, че ще ще изпълни поетите ангажименти до 31 март 2010 г.

Проверка на 12 април обаче установила, че те не са изпълнени, някои - само частично. На това основание се предлага общинските съветници да гласуват прекратяване на концесията.

Сесията на Общинския съвет – Хасково е следващия петък.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини