От х:

Днес в x:

5 грешки, които ни добавят 10 години отгоре

Всяка жена, сложила малко грим, е сложила и няколко нотки отгоре върху самочувствието си. Нека не забравяме обаче, че всичко прекалено води негативен ефект след себе си и свидетелството за това се разхожда всеки ден по нашите улици. Момичета на по 15 години с тонове фон-дьо-тен и спирала приличат на поне 25 годишни, а майките им не са много по-сдържани по отношение на грима.

Все пак обаче нека кажем, че това не ни прави по-хубави, а ни състарява. За това ви даваме 5 грешки, които ни добавят 10 години отгоре и нека се опитаме да не ги правим.

1. Не прекалявайте с фон-дьо-тена! Мислите, че като сложите повече от него ще прикриете нежните бръчици около очите и устата си? Точно обратното. Като наслоите няколко ката фон-дьо-тен те си личат повече, а и лицето ви изглежда като маска. По-добре го нанесете на тънък воал с помощта на гъбичка за грим.

2. Пропуснете очната линия. Добре знаем, че с годините ъгълчетата на очите се отпускат. За това не е никак подходящо да очертавате целия си клепач с очна линия. Вместо това използвайте мек черен молив, който да сложите от средата на окото към неговия край. Нека линията бъде по-дебела накрая, а също така добавете повече спирала.

3. Внимавайте със сенките за очи. Тъмните и метални тонове на сенките, карат очите ви да изглеждат сурови и притворени. Забравете за тях и вместо това си купете светли с много лек блясък. С тях ще изглеждате изтънчено.

4. Сменете червилото. На 20 може би сте носили червила с метални отблясъци или преливащи се цветове. На 40 обаче те не вървят. Заменете ги с плътен цвят и добавете блясък отгоре. Така устните ви ще изглеждат сочни и добре оформени.

5. Изберете нова прическа. Дългите тежки кичури, особено в тъмни цветове правят лицето ви да изглежда отпуснато и акцентират върху бръчиците ви. Отидете на фризьор и го накарайте да ви направи по-ефирна и къса прическа, а ако ви отива с бретон – още по-добре.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини