От х:

Днес в x:

3 °C

Граждани: Синята зона ще вмирише Лебеда

Ганчо Христов показва очертаното паркомясто, което блокира достъпа до контейнерите за боклук

Очертаните паркоместа за Синята зона блокират достъпа до контейнерите за боклук и колите на почистващата фирма „Титан“ няма да могат да стигат до тях. Ще се вмиришем! За това алармираха граждани, живеещи в блоковете на площад „Лебеда“ в Хасково. Тази сутрин работници очертаха със синя боя местата за паркиране на автомобили. От понеделник, според обявеното от общината намерение, собствениците им ще трябва да плащат по лев на час, или ако живеят там – по 72 лева годишно за пропуск.

Освен това наредените плътно едно зад друго места за автомобили препречват и входа за парка, откъдето минават майки с колички, показа Ганчо Христов, който живее в съседния блок. Съкварталците се бяха събрали днес на тихата уличка без изход и ядно коментираха стартиращата в Хасково Синя зона.

Бяхме събрали над 500 подписа, но съдът отказа да разгледа жалбата ни, оплакаха се те. Но се заканиха да направят нов опит да бутнат Синята зона в съда.

„Това е дискриминация! Някои от съседните улички не са обявени за Синя зона и живеещите там ще си паркират без проблем. А от нас искат по 72 лева на година! Ами че това е все едно нов данък за колата“, възмущаваха се съкварталците.

„Синята зона едва ли ще стартира от 1 май, защото все още нямаме готовност. По-вероятно е към 15-и“, коментира за Haskovo.net заместник кметът Кирил Керанов. Той заяви, че когато приключат с очертанията, лично ще мине по всички улици и там където има подобни ситуации като тази с контейнерите, паркоместата ще бъдат заличени.

Керанов обаче не се съгласи с препречения път за майките с колички. „А сега как минават оттам?“, попита той, визирайки наредените една до друга по тротоара коли.

„Паркоместата са разчертани с по голям размер от стандартния, който е 2.5x5.5 метра“, обясни той. Това се прави, за да може да се минава между спрелите автомобили.

„Но каквото и да правим, истината е, че в Хасково просто няма място за всички коли. Автомобилите са толкова много, че наличната площ, като извадим зелените площи, паркове и градинки, не е достатъчна“, допълни Керанов. По думите му в града имало много семейства с по пет коли.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини