От х:

Днес в x:

Подпалиха колите на лихвар

Крайслерът и Маздата стават вече само за скрап

Среднощен пожар унищожи лек автомобил Крайслер и паркираната до него Мазда на булевард „Стефан Стамболов“ №4 в Димитровград. По думите на съседи, Крайслерът е пламнал около 2.30 сутринта. Малко по-късно пожарът се прехвърлил и на Маздата.

Общото между двата автомобила е, че принадлежат на Недялко с прякор Лихваря, който живеел на адреса. Те били заложени при него от месеци. От кого, не е ясно. Самият Недялко го нямаше, пътувал много често из страната и извън нея, разказаха хората. От това, което се знае из квартала става ясно, че при лихваря идват много хора, предимно роми, които залагат автомобилите си срещу незабавна сума кеш. Освен двете потърпевши коли, на паркинга зад блока имало още 7-8 заложени автомобила.

Според пожарната и полицията причината за пожара е „неустановена“. Изключва се традиционното предположение за късо съединение, но не е открито и запалително вещество, което недвусмислено да показва палеж.

"Паркингът" за заложени автомобили зад "Стефан Стамболов" №4

Неофициално обаче се предполага, че бившите собственици може да са драснали клечката, за да си върнат на лихваря. Случаят продължава да се разследва.

Г.Христов

Т.Вълчева

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини