От х:

Днес в x:

Масларова с 2600 лв. заплата, плаща осигуровки на 2000 лв.

Емилия Масларова и шефът на БСП Хасково Иван Станчев

Защо Емилия Масларова, която като депутат получава 2600 лв. заплата, се осигурява на 2000 лева? Това попита днес самата Емилия Масларова на брифинг в БТА в Хасково. Или пък защо главните редактори, които получават по 12-15 хиляди лева, също се осигуряват на 2000, допълни въпроса си тя.

Червената депутатка от Хасково коментира днес антикризисните мерки на правителството, които оприличи на лъскава кола без двигател. Истинска антикризисна мярка е например отпадането на тавана на осигурителния праг, каза Масларова и даде пример със своята заплата. Според нея така ще влязат „абсолютно справедливо“ пари в бюджета.

Някои от предложените мерки са безсмислени. Например тази за работното облекло. Парите за него се дават на служителите в началото на всяка година и на практика са вече изплатени. Какво икономисваме тогава, попита Масларова.

Други от антикризисните мерки на правителството пък определи като несправедливо жестоки спрямо някои граждани. Тя даде пример със спирането на детските надбавки, ако детето не е имунизирано. Можем да пристъпим към санкции, ако сме осигурили лекар например в Жълти бряг, и ако родителите не са завели детето си, за ги накажем, като им спрем детските. Но при положение, че не сме сторили това, и на всичкото отгоре не сме осигурили и самите ваксини, спирането на детските добавки е абсолютно незаслужено наказване на хората, заяви Масларова.

Според нея най-сериозната антикризисна мярка – увеличаването на ДДС, няма да ни се размине.

А пък решението първият ден от болничните да не се плаща провокира Масларова да предложи следната авангардна идея. „Аз предлагам, каза тя, един ден никой да не яде. Така ще спестим. Пък и от един ден гладуване нищо няма да ни стане“, заключи Емилия Масларова.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини