От х:

Днес в x:

528 учредиха Пиратската партия в България

Администраторът на партията Ангел Тодоров

Учредиха Пиратската партия в България. Това стана на форум в София, на който 528 делегати от 20 града в страната приеха Устава, Програмата и избраха Национално ръководство на новата политическа формация.

За администратор на партията бе избран председателят на Инициативния комитет Ангел Тодоров. Заедно с члена на Националния съвет Богомил Шопов той ще присъства като делегат на Световната пиратска конференция. Форумът ще се проведе от 16 до 18 април в Брюксел. В него ще участват представители на Пиратските партии от 45 държави.

Сред основните принципи на пиратите е защитата на гражданските права, неприкосновеността на личния живот, тайната кореспонденция, свободата на словото и правото на гражданите свободно да обменят мисли, идеи и култура. Искат промяна на действащите закони за авторското право и ще воюват срещу институциите, пораждащи частни монополи. Запазване на Интернет като свободна зона, основана на принципи, които позволяват съдържанието на световната мрежа да бъде достъпно за всички потребители, е също сред целите на формацията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини