От х:

Днес в x:

Сарая на Аталай не е на Аталай. Рокада в местното здравеопазване. Преглед на регионалния печат

„Сарая на Аталай не е на Аталай” това е мнението на прокуратурата, изведено като водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”. Според държавното обвинение нямало нередности около комплекса в Текето. В статията се проследяват стъпките, след които 5 декара земеделска земя на стойност 6 600 лв се превръщат в комплекс за 639 901 лв.

„Разпродават 54 крави заради дългове” информира от първа страница вестникът. Кравите са от ипотекирана ферма в димитровградското село Брод. Собственичката дължала пари за фураж на доставчик, но заради забавените субсидии за животновъдите не успяла да се разплати. Според кметът на Брод, това бил петия случай на разпродадено имущество на животновъди в селото.

„19 годишната Рабие иска да нарами чифте” Меракът на тинейджърката да стане ловец бил провокиран от баща и, опитен авджия.

„Съдят астролога Лещански” Въпросният „специалист” предсказа опустошително земетресение в Хасково на миналия Великден и предизвика масова психоза. Сега го съдят, но присъдата е…. глоба от 500 лв.

„Свинския грип катурна Нанев” Крушението на министърът на здравеопазването Божидар Нанев е разкрито на страница 7-ма.

На страница 6-та-хроника на убийството извършено от Димитровградчанина Христо Лазов. Садистът умъртвил жертвата си Минка Андреева за два часа. Бе осъден на доживотен затвор.

„Хасково и Харманли си разменят прокурорите” заглавие над главата на вестник „Хасковска Марица”. Тереза Скорчева от Харманли идва в Хасково, а Иван Стоянов който в момента е шеф на районна прокуратура Хасково, отива в Харманли. Размяната чака само одобрението на Висшия съдебен съвет.

„ГЕРБ с рокада в здравеопазването” Става дума за местното здравеопазване, а не за неволите на министър Нанев. Шефът на РЦЗ Владимир Гончев е напуснал поста си и в момента оглавява ДКЦ „Свети Георги”. Негов заместник е д-р Соня Димитрова. Първото което направила дамата е да забрани да бъде снимана. Шефовете на РЦЗ винаги са били законспирирани, ама чак пък толкоз…

„Болните от морбили стигнаха хиляда” За сметка на това ударно се имунизира от …свински грип. РИОКОЗ поискала още 2 хиляди ваксини за справяне в шарката която вече зарази повече от хиляда души от областта.

„Внимание: Джебчии излизат на великденския пазар” Предупреждението е на полицията. Празникът е „ден година храни” за дребните бандюги. То и за едрите, ако приемем че сега е раят за недобросъвестните търговци.

Тест за дрога се намира по трудно отколкото трева, констатира вестникът на страница 4-та. Изследване на тема как можем да проверим партньора си дали е „чист” и колко струва тревата разпространявана сред учениците.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини