От х:

Днес в x:

Ученици не дават кръв, дори да е „излишък“

Математическата в Димитровград даде най-много кръводарители.

Не давам кръв дори да ми е „артък“/излишък/. Така образно гимназисти от Финансово стопанската гимназия изразиха мнението си за течащата от понеделник седмица на безвъзмездното и доброволно кръводаряване „Пролет 2010“. Тя бе обявена от Националния център по трансфузионна хематология. Кампанията съвпадна с традиционния воаяж на местния кръвопреливен център из хасковските училища.

„Обикновено идват по-късно пролетта. Сега ни хващат точно когато половината деца са болни от нещо или току що са оздравели“, коментираха учители. За кръводарители стават само 12-токласниците и то не всички. Задължителни изисквания са дарителят да е навършил 18 години и да тежи повече от 50 килограма. Последното условие почти винаги изключва момичетата. Момчетата пък не си дават излишъка. 

3-ма възпитаника на Икономиката все пак отсрамиха школото си. Около обяд те дариха кръв за пръв път в живота си. Към акцията се включи и фелдшерката. С финансовата гимназия общия брой на посетените училища в Хасково и Димитровград става 8. Предстои посещение само в ОУ „Иван Рилски Хасково“ . Там кръв ще дават само педагозите.

В Икономиката бяха предимно незаинтересовани

17 учители са дарили кръв в кампанията. Децата, които са направили това са 23.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини