От х:

Днес в x:

Всяка трета фирма с данъчна декларацията по нета

Всяка трета фирма в област Хасково подава декларацията си по Закона за корпоративното подоходно облагане по интернет, подписана с електронен подпис. Това съобщиха от местната данъчна администрация. До днес декларации за облагане с корпоративни данъци в офис Хасково на НАП са подали 1 800 фирми. От тях 542 са изпратили формулярите по електронен път. По същото време на миналата година това бяха направили едва 140 фирми. Броят на общо подадените декларации по този закон също е увеличен – повече от два пъти. В средата на март 2009-та бяха постъпили 840 такива формуляри.

Последният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича на 31 март. Дотогава се заплаща и дължимия данък. На фирмите, ползващи интернет и спазили законовия срок, се полага 1% отстъпка от данъка, но не повече от 1 000 лева.

Освен лично или с електронен подпис, декларациите могат да се подават и в 26-те пощенски клона в областта, с които НАП има споразумение или по пощата като писма с обратна разписка. По същия начин могат да се подават и годишните отчети за дейността на фирмите, които от тази година се представят само на едно място – или в Националната агенция за приходите или в Националния статистически институт.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини