От х:

Днес в x:

Митьо Пайнера става водолаз.Пийнал дядо яхва баварец. Преглед на регионалния печат

„Пайнера става водолаз за ЧРД” съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. Аксесоари за гмуркане са подаръкът-изненада от колеги за чалга императора Митко Димитров. Димитровградчанинът поема с новото си хоби по стъпките на братя Диневи и Вълка, доуточнява вестникът. Само че уредите не могат да бъдат използвани за гмуркане и ловуване на риба в българските водоеми, гласи нормативната база на нашата Риболовна инспекция. А именно това било новото хоби на Димитров. И да не ще човек пак го вкарват в разходи. Сега човекът ще търси пътища я към Сейшелските острови я към кораловия риф на Австралия да си начеше крастата. После БГ елитът много харчел. Ами то законите ги задължават!

„Скандал: НОИ се гаври с клиенти” е челното заглавие в „Марица”. Скандалът е с точно определен аромат-на тоалетна. WC-то за клиенти на НОИ било в ремонт, а служителите не допускали хората до техните тоалетни. Шефът на НОИ, Мазгалов, коментира: Нямаме тооалетна за граждани, но колко институции имат? Поне по разпоредбите на България и ЕС всички институции трябва да имат. Ако Мазгалов е прав, то имаме новина както казваше един бивш водещ. И тъй като сега е модата на Инспекциите, предлагаме на правителството да направи тоалетна инспекция и да почне проверки. Това пряко ще кореспондира с Нуждите на гражданите!

„Туберколозата отне живота на 9 за година” Справката е на местния Диспансер и касае заболеваемостта за 2009-та година в региона. Като цяло е по-ниска от предишните.

„Акробатки впечатлиха министър” Това бе най-впечатляващото нещо от посещението на замминистър Милка Коджабашиева в Димитровград. Помощникът на образователния министър Сергей Игнатов дойде, преряза лентата на физкултурен салон в тамошното ПМГ, а после обясни на директори на училища че са заделени 7 млн лева за преминаване към целодневно обучение в училищата. Както и че основното образование вече ще е до 7-ми клас вместо до 8-ми. С тая мисъл посвикнахме защото бившия просветник №1 Даниел Вълчев я лансираше от близо година.

Далеч по вълнуващата новина от Димитровград е преместването на местното БСП. То бе натирено от централния си офис и поема в посока парк „Марица”. Соц активът си взел мебелите, които запълнили половин камион. Другата половина била запълнена с алкохол. Внимателния поглед на бдителен репортер обаче установил със съжаление, че бирения амбалаж бил празен. Социалистическа перифраза на класическите руски поети „В бирата е истината!”

„Малкия бизнес-безмълвен пред данъчното” На организирания протест на дребния и средния бизнес пред данъчното дойдоха едва десетина души. Едноличните търговци се жалваха че трябва да се осигуряват на два пъти-веднъж като шефове и веднъж като работещи в собствените си фирми.

„Пребиха бивш кмет до ракиджийница” Това е бившият на Маджарово и настоящ БСП общински съветник Вълчан Тодоров. Бил нападнат от човек с който не се виждал от 15 години, и бил понабит в близост до ракиен казан. Ракиените казани така действат понякога на хората.

„Никол и Никола сменят езиковата с Албиона”-на цялата 5-та страница. БГ Талантите от Хасково ошашавили изпитващите ги по английски език с познанията си. В Англия освен безплатно обучение/там е платено и то солидно/ получават пансион, храна и учебни помагала. Обучението засега ще е година.

„Пийнал дядо яхна Баварец” съобщава вестинк „Новинар Юг” Това се случило около обяд вчера до младежкия център. Дядото-над 60 годишен съгражданин бе видимо почерпен и изкочил пред черно БМВ. То го помело и го вдигнало във въздуха на метър и половина, разказват очевидци. Дядото се стоварил и потрошил предното стъкло на колата. Която се оказала по-пострадала от пешеходеца, който на собствен ход се изнесе от Бърза помощ след кратка медицинска услуга. Има една приказка за пияния и лудия че господ ги пази.

„Куха фирма захлебва 1.5 млн държавни пари”. Кухата фирма е „Булгарпродукт”. Това е дружество в което собственост има и тържищна компания „Марица”. Откакто му налели милион и половина преди 5 години, фирмата не е развила никаква дейност. Никой и не е контролирал за какво са похарчени тези пари. Може би знае само Нихат Кабил, който като министър на земеделието отпуснал милионите.

„БСП пое към гората” за преместването на димитровградското БСП. „17 деца с туберколоза за 2009-та” справката от местния белодробен диспансер. „Хасковски бизнесмени се изрепчиха на Дянков” за доста скромния протест на местния бизнес срещу двойното социално осигуряване, са другите заглавия от първа страница.

„Само на шепа млади им пука как ще се изхарчат 10 млн лева” Вчера бе общественото обсъждане на изграждането на 10 големи обекта в Хасково. Те са финансирани с 10 млн от правителството. На общественото обсъждане присъствали само децата от хасковския младежки парламент.

„Обвинението в рекет срещу Лавчев влиза в съда до 10 дни” научаваме от водещия материал на криминалната страница. Разследването е приключило. Според прокуратурата бившия замшеф на НВМС Леонид Лавчев изнудвал управителите на конушенската фирма "Булмилк”. Лавчев е братовчед на депутата Христо Бисеров.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини