От х:

Днес в x:

-3 °C

Митьо Пайнера става водолаз.Пийнал дядо яхва баварец. Преглед на регионалния печат

„Пайнера става водолаз за ЧРД” съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. Аксесоари за гмуркане са подаръкът-изненада от колеги за чалга императора Митко Димитров. Димитровградчанинът поема с новото си хоби по стъпките на братя Диневи и Вълка, доуточнява вестникът. Само че уредите не могат да бъдат използвани за гмуркане и ловуване на риба в българските водоеми, гласи нормативната база на нашата Риболовна инспекция. А именно това било новото хоби на Димитров. И да не ще човек пак го вкарват в разходи. Сега човекът ще търси пътища я към Сейшелските острови я към кораловия риф на Австралия да си начеше крастата. После БГ елитът много харчел. Ами то законите ги задължават!

„Скандал: НОИ се гаври с клиенти” е челното заглавие в „Марица”. Скандалът е с точно определен аромат-на тоалетна. WC-то за клиенти на НОИ било в ремонт, а служителите не допускали хората до техните тоалетни. Шефът на НОИ, Мазгалов, коментира: Нямаме тооалетна за граждани, но колко институции имат? Поне по разпоредбите на България и ЕС всички институции трябва да имат. Ако Мазгалов е прав, то имаме новина както казваше един бивш водещ. И тъй като сега е модата на Инспекциите, предлагаме на правителството да направи тоалетна инспекция и да почне проверки. Това пряко ще кореспондира с Нуждите на гражданите!

„Туберколозата отне живота на 9 за година” Справката е на местния Диспансер и касае заболеваемостта за 2009-та година в региона. Като цяло е по-ниска от предишните.

„Акробатки впечатлиха министър” Това бе най-впечатляващото нещо от посещението на замминистър Милка Коджабашиева в Димитровград. Помощникът на образователния министър Сергей Игнатов дойде, преряза лентата на физкултурен салон в тамошното ПМГ, а после обясни на директори на училища че са заделени 7 млн лева за преминаване към целодневно обучение в училищата. Както и че основното образование вече ще е до 7-ми клас вместо до 8-ми. С тая мисъл посвикнахме защото бившия просветник №1 Даниел Вълчев я лансираше от близо година.

Далеч по вълнуващата новина от Димитровград е преместването на местното БСП. То бе натирено от централния си офис и поема в посока парк „Марица”. Соц активът си взел мебелите, които запълнили половин камион. Другата половина била запълнена с алкохол. Внимателния поглед на бдителен репортер обаче установил със съжаление, че бирения амбалаж бил празен. Социалистическа перифраза на класическите руски поети „В бирата е истината!”

„Малкия бизнес-безмълвен пред данъчното” На организирания протест на дребния и средния бизнес пред данъчното дойдоха едва десетина души. Едноличните търговци се жалваха че трябва да се осигуряват на два пъти-веднъж като шефове и веднъж като работещи в собствените си фирми.

„Пребиха бивш кмет до ракиджийница” Това е бившият на Маджарово и настоящ БСП общински съветник Вълчан Тодоров. Бил нападнат от човек с който не се виждал от 15 години, и бил понабит в близост до ракиен казан. Ракиените казани така действат понякога на хората.

„Никол и Никола сменят езиковата с Албиона”-на цялата 5-та страница. БГ Талантите от Хасково ошашавили изпитващите ги по английски език с познанията си. В Англия освен безплатно обучение/там е платено и то солидно/ получават пансион, храна и учебни помагала. Обучението засега ще е година.

„Пийнал дядо яхна Баварец” съобщава вестинк „Новинар Юг” Това се случило около обяд вчера до младежкия център. Дядото-над 60 годишен съгражданин бе видимо почерпен и изкочил пред черно БМВ. То го помело и го вдигнало във въздуха на метър и половина, разказват очевидци. Дядото се стоварил и потрошил предното стъкло на колата. Която се оказала по-пострадала от пешеходеца, който на собствен ход се изнесе от Бърза помощ след кратка медицинска услуга. Има една приказка за пияния и лудия че господ ги пази.

„Куха фирма захлебва 1.5 млн държавни пари”. Кухата фирма е „Булгарпродукт”. Това е дружество в което собственост има и тържищна компания „Марица”. Откакто му налели милион и половина преди 5 години, фирмата не е развила никаква дейност. Никой и не е контролирал за какво са похарчени тези пари. Може би знае само Нихат Кабил, който като министър на земеделието отпуснал милионите.

„БСП пое към гората” за преместването на димитровградското БСП. „17 деца с туберколоза за 2009-та” справката от местния белодробен диспансер. „Хасковски бизнесмени се изрепчиха на Дянков” за доста скромния протест на местния бизнес срещу двойното социално осигуряване, са другите заглавия от първа страница.

„Само на шепа млади им пука как ще се изхарчат 10 млн лева” Вчера бе общественото обсъждане на изграждането на 10 големи обекта в Хасково. Те са финансирани с 10 млн от правителството. На общественото обсъждане присъствали само децата от хасковския младежки парламент.

„Обвинението в рекет срещу Лавчев влиза в съда до 10 дни” научаваме от водещия материал на криминалната страница. Разследването е приключило. Според прокуратурата бившия замшеф на НВМС Леонид Лавчев изнудвал управителите на конушенската фирма "Булмилк”. Лавчев е братовчед на депутата Христо Бисеров.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини