От х:

Днес в x:

Връчиха званията "Почетен гражданин на Асеновград"

    Асеновград празнува!

    Празникът започна в църквата „Св. Николай - Чудотворец“ с празнична света литургия за благоденствието на града.

    Последва поднасяне на венци и цветя пред паметника на цар Иван Асен II.

    Всички присъстващи почетоха паметта на великия владетел, чието име носи Асеновград, падайки на колене в минута мълчание.

    Официалната част от Празника на града завърши с церемония по издигане на националното знаме, празнично слово на кмета на общината д-р Христо Грудев и връчване на званието „Почетен гражданин на Асеновград“.

    „Както в миналото, така и днес Асеновград продължава да се развива и да играе ключова роля в обществения живот на страната ни, благодарение на всеки един от нас – неговите граждани. Защото град без своите хора е никому ненужно парче земя.

    В хилядолетната си история Асеновград е дал много на България, на Европа и на света. И ще продължи да оставя отпечатъка си в историческите извори, докато в него живеят горди, родолюбиви и истински асеновградчани.

    Независимо от изминалото време, градът ни е млад, развива се, процъфтява и не се задоволява само с постигнатото.

    Сигурен съм, че ще продължим да вървим само напред, защото наша е отговорността да съхраним и предадем наследството, което градът ни е оставил на бъдещите поколения.

    Тук живеем заедно и в разбирателство – граждани от различни етноси и вероизповедания и всеки дава своя принос за благоденствието на града ни.

    Вълнувам се и се гордея всеки път, когато за Асеновград се говори с добро. И щом чуете добра дума за Асеновград, вдигнете глава – тази добра дума е за всички вас, хората, които сте свързали живота си с прекрасния ни град.

    Благодаря ви, скъпи асеновградчани, че сте хора с добри сърца! Желая на всички ни да бъдем здрави, неуморни, смело да вървим напред заедно!“, изрече в словото си градоначалникът.

    Кметът д-р Грудев и председателят на Общинския съвет Иван Иванов връчиха званията „Почетен гражданин на Асеновград“.

    Отличени, по предложение на администрацията и с решение на местния парламент, бяха трима души.

    Проф. Илза Пъжева - за изключителния ѝ принос за развитието на науката и образованието.

    А посмъртно бяха обявени за почетни граждани пилотът подполк. Валентин Терзиев, загинал при изпълнение на служебните си задължения, по повод 50-тата годишнина от неговото рождение и 3 години от смъртта му, както и Христо Андонов – дългогодишен директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград - за изключителния му принос за развитието на образованието.

    Плакетът за подполк. Терзиев бе връчен на неговата майка. А за Христо Андонов – на съпругата му.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини