От х:

Днес в x:

„Паисий“ в шестицата за училище без насилие

Мария Кунчева присъства на награждаването

Хасковското училище "Св. Паисий Хилендарски" получи звание "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола". Школото е едно от общо шесте отличени в страната, но е еднинствено от областта. Призовите връчи зам.-министърът на образованието Мукаддес Налбант на церемония вчера.

За да се стигне до излъчване на призьорите е направена селекция сред 101 училища от цялата страна. Първоначално е трябвало учители да попълнят анкета, засягаща 7 направления – за изготвен механизъм за превенция на тормоза в училище, за работата на училищното настоятелство, работата с НПО, работа по проекти, училищен правилник за вътрешния ред и други. По-късно последвали няколко проверки, при които били интервюирани и ученици, за да се засече достоверността на попълнените анкети. След обстоен мониторинг и оценка са излъчени 12 училища за финала, но само 6 са отличени, обясни предагогическият съветник на „Паисий“ Мария Кунчева, която е била на церемонията в София. „Отличието е огромна отговорност за нас и трябва да съумеем да защитим званието“, коментира Кунчева. Тя подчерта, че останалите училища са с далчеч по-малък капацитет, което предполага по-лесна органзация.

Класацията е осъществена по съвместен проект на фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ и Националната мрежа за децата с подкрепата на Проственото министерство, със съдействието на регионалните инспекторати по образованието.

Анета Кутелова

Отличията бяха връчени на церемония в София
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини