От х:

Днес в x:

Д-р Дражев с приз "Лекар на 2019 година", отличиха и двама хирурзи

  Д-р Георги Дражев бе избран за „Лекар на 2019 година“. Медикът получи наградата си на официална церемония в зала "Хасково" днес. Почетната титла връчи д-р Николай Колев - председател на Управителния съвет на Районна лекарска колегия в Хасково по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – Празник на българския лекар.

  Д-р Дражев е роден в Пещера. Той е специалист по хематология и имунология. Завършва Висш медицински институт в Пловдив. Започва работа като селски участъков лекар в граничния свиленградски регион. От 1965 до 1988 година е ординатор в Окръжен център по трансфузионна хематология в Хасково. От 1988 до 1992 година е заместник-главен лекар по лечебната част в Първостепенна окръжна болница в Хасково. В следващите 7 години е завеждащ център по трансфузионна хематология в хасковската Окръжна болница. През този период въвежда новите технологии в областта на кръводаряването, кръвоконсервирането и диагностиката на дарената кръв. Продължава да работи в МДЛ "Медилаб" в областта на имунохематологията и хемостазиологията.

  Има завършени специализирани курсове. Защитил е дисертация в областта на имунохематологията и придобива званието "доктор по медицина". Участва с научни доклади и съобщения в национални и международни конгреси и конференции. Има над 50 научни публикации - индивидуални и със съавтори.

  От своя страна д-р Дражев благодари сърдечно за номинацията. Той заяви, че след като разбрал за нея, направил равносметка на целия си житейски път, който изминал с достойнство и чест. "За мене медицината беше всичко. Тя беше ден и нощ. Спомням си и думите на моя учител - медицината е музика, стих, медицината е всичко - и мъка, и тъга, и надежда, и човешки дух. Винаги съм се ръководил от това нещо", заяви специалистът.

  По време на церемонията бяха връчени още две награди. В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация", Районната лекарска колегия в Хасково награди д-р Бончо Димов. В момента той работи като хирург по обща, коремна и съдова хирургия. Той е началник на Хирургично отделение в болница "Хигия" и работи като хирург в ДКЦ 1. Той е един от първите лекари в страната, които поставят пейсмейкър.

  В категория "Ти си нашето бъдеще" - наградата за млади медицински надежди на България бе връчена на д-р Кристина Гавраилова от МБАЛ-Хасково. Тя започва работа през април 2015 година и към настоящия момент работи като хирург в Хирургичното отделение на хасковската болница.

  Официални гости на церемонията бяха временно изпълняващият длъжността кмет на община Хасково Велин Балкански, зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Д-
   Д-р Дулитъл
   33 -13
   14:15, 17 окт 2019
   Хора внимавайте ГЕРБ обикалят града като Шайка престъпници.
  • 2
   Ко
   колега
   28 -4
   14:48, 17 окт 2019
   Поклон на д- р Дражев за всичко което е дал за болните.Запомнете името на д-р Гавраилов!Изключителен млад лекар с блестящо бъдеще.Само се замислете дали с отношението към лекарите нашия град я заслужава.
  • 3
   Ня
   Някой
   15 -3
   18:21, 17 окт 2019
   А някой да ми каже нещо интересно и хубаво за д-р Евгени Генов, ортопед във 2-ра Поликлиника! Аз ще ви кажа! За добро утро или добър ден - - 40лв.
  • 4
   12
   123
   8 -3
   19:42, 17 окт 2019
   По какъв критерий са избрани?Анкета,гласуване или нещо друго?
   • Ha
    Ha ha
    10 -3
    20:01, 17 окт 2019
    Както всичко в България. С лобита. Има къде, къде по достойни приза.
   • No
    Nostradamus
    8 -3
    23:42, 17 окт 2019
    До Ха ха: Пич, като има по-достойни хора що не ги назовеш? Ей така, да ги номинираш? Колкото до д-р Дражев, познавам го от 30 г. Призът е заслужен. Бог да пази България!
  • 5
   Ре
   Реалист
   4 -9
   23:57, 17 окт 2019
   Некви идиоти си подаряват глупави награди... Никол... Виж коментара
  • 6
   Пи
   пишман доктор от село Асково
   15 -2
   07:54, 18 окт 2019
   Реалист,не знам в кое село и на коя планета живееш,но със сигурност си от тези които по цял ден стоят по кафенетата и като всеки българин вземаш отношение за всичко-политика,футбол,здравеопазване и т. н.Ела в кабинетите на личните лекари и специалистите,в Спешно отделение на болницата,в ОАИЛ или в операционна на Хирургия или Ортопедия.Там ще видиш хиляди хора които не искат да умират като теб,а да живеят.Когато през ноща те вдигнат от сън за да си свършиш работата в болницата и пътувайки по улиците виждаш само бездомни котки и кучета,когато след нощно дежурство не знаеш на кой свят се намираш от умора,но се прибираш щастлив в къщи защото си подарил живот тогава ще имаш право да говориш за пишман и шамшал какъвто си ти.
  • 7
   Ко
   КОЛЕГА
   6 -1
   08:39, 18 окт 2019
   Поздравления на д-р Дражев!!! Заслужен приз!!!
   Не същото може да се каже за д-р Димов. За него - НЕ!!!

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  15 авг 2020
  Последни новини