От х:

Днес в x:

13 °C

Д-р Дражев с приз "Лекар на 2019 година", отличиха и двама хирурзи

  Д-р Георги Дражев бе избран за „Лекар на 2019 година“. Медикът получи наградата си на официална церемония в зала "Хасково" днес. Почетната титла връчи д-р Николай Колев - председател на Управителния съвет на Районна лекарска колегия в Хасково по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – Празник на българския лекар.

  Д-р Дражев е роден в Пещера. Той е специалист по хематология и имунология. Завършва Висш медицински институт в Пловдив. Започва работа като селски участъков лекар в граничния свиленградски регион. От 1965 до 1988 година е ординатор в Окръжен център по трансфузионна хематология в Хасково. От 1988 до 1992 година е заместник-главен лекар по лечебната част в Първостепенна окръжна болница в Хасково. В следващите 7 години е завеждащ център по трансфузионна хематология в хасковската Окръжна болница. През този период въвежда новите технологии в областта на кръводаряването, кръвоконсервирането и диагностиката на дарената кръв. Продължава да работи в МДЛ "Медилаб" в областта на имунохематологията и хемостазиологията.

  Има завършени специализирани курсове. Защитил е дисертация в областта на имунохематологията и придобива званието "доктор по медицина". Участва с научни доклади и съобщения в национални и международни конгреси и конференции. Има над 50 научни публикации - индивидуални и със съавтори.

  От своя страна д-р Дражев благодари сърдечно за номинацията. Той заяви, че след като разбрал за нея, направил равносметка на целия си житейски път, който изминал с достойнство и чест. "За мене медицината беше всичко. Тя беше ден и нощ. Спомням си и думите на моя учител - медицината е музика, стих, медицината е всичко - и мъка, и тъга, и надежда, и човешки дух. Винаги съм се ръководил от това нещо", заяви специалистът.

  По време на церемонията бяха връчени още две награди. В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация", Районната лекарска колегия в Хасково награди д-р Бончо Димов. В момента той работи като хирург по обща, коремна и съдова хирургия. Той е началник на Хирургично отделение в болница "Хигия" и работи като хирург в ДКЦ 1. Той е един от първите лекари в страната, които поставят пейсмейкър.

  В категория "Ти си нашето бъдеще" - наградата за млади медицински надежди на България бе връчена на д-р Кристина Гавраилова от МБАЛ-Хасково. Тя започва работа през април 2015 година и към настоящия момент работи като хирург в Хирургичното отделение на хасковската болница.

  Официални гости на церемонията бяха временно изпълняващият длъжността кмет на община Хасково Велин Балкански, зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Д-
   Д-р Дулитъл
   33 -13
   14:15, 17 окт 2019
   Хора внимавайте ГЕРБ обикалят града като Шайка престъпници.
  • 2
   Ко
   колега
   28 -4
   14:48, 17 окт 2019
   Поклон на д- р Дражев за всичко което е дал за болните.Запомнете името на д-р Гавраилов!Изключителен млад лекар с блестящо бъдеще.Само се замислете дали с отношението към лекарите нашия град я заслужава.
  • 3
   Ня
   Някой
   15 -3
   18:21, 17 окт 2019
   А някой да ми каже нещо интересно и хубаво за д-р Евгени Генов, ортопед във 2-ра Поликлиника! Аз ще ви кажа! За добро утро или добър ден - - 40лв.
  • 4
   12
   123
   8 -3
   19:42, 17 окт 2019
   По какъв критерий са избрани?Анкета,гласуване или нещо друго?
   • Ha
    Ha ha
    10 -3
    20:01, 17 окт 2019
    Както всичко в България. С лобита. Има къде, къде по достойни приза.
   • No
    Nostradamus
    8 -3
    23:42, 17 окт 2019
    До Ха ха: Пич, като има по-достойни хора що не ги назовеш? Ей така, да ги номинираш? Колкото до д-р Дражев, познавам го от 30 г. Призът е заслужен. Бог да пази България!
  • 5
   Ре
   Реалист
   4 -9
   23:57, 17 окт 2019
   Некви идиоти си подаряват глупави награди... Никол... Виж коментара
  • 6
   Пи
   пишман доктор от село Асково
   15 -2
   07:54, 18 окт 2019
   Реалист,не знам в кое село и на коя планета живееш,но със сигурност си от тези които по цял ден стоят по кафенетата и като всеки българин вземаш отношение за всичко-политика,футбол,здравеопазване и т. н.Ела в кабинетите на личните лекари и специалистите,в Спешно отделение на болницата,в ОАИЛ или в операционна на Хирургия или Ортопедия.Там ще видиш хиляди хора които не искат да умират като теб,а да живеят.Когато през ноща те вдигнат от сън за да си свършиш работата в болницата и пътувайки по улиците виждаш само бездомни котки и кучета,когато след нощно дежурство не знаеш на кой свят се намираш от умора,но се прибираш щастлив в къщи защото си подарил живот тогава ще имаш право да говориш за пишман и шамшал какъвто си ти.
  • 7
   Ко
   КОЛЕГА
   6 -1
   08:39, 18 окт 2019
   Поздравления на д-р Дражев!!! Заслужен приз!!!
   Не същото може да се каже за д-р Димов. За него - НЕ!!!

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини