От х:

Днес в x:

Кметът на Първомай оказа първа помощ на ученичка

Кметът на Първомай Николай Митков реагира светкавично и предотврати трагедия минути преди началото на бала на гимназистите от СУ „Златаров“.

По време на тържеството, предхождащо събитието, водещата се свлича скрита от тонколоните. Първоначално я поема озвучителят Васил Атанасов, отзовава се и физкултурникът Иван Атанасов. Кметът е наблизо, вижда какво се случва и реагира на секундата. Напипва челюстта, отчита, че е стегната и хладнокръвно със сила я отваря и вади езика на момичето. Междувременно няколко човека звънят на 112. За кратко време се появява и спешен екип, който вижда, че детето е добре, но въпреки всичко момичето е откарано в Центъра за спешна медицинска помощ.

Родителите, които също са присъствали на тържеството разказват, че всичко се е случило за секунди. Те са изключително благодарни на кмета за бързата реакция, на хората, които са били наблизо, а също така и на отзовалите се медици.

Николай Митков е категоричен, че не е извършил подвиг. Според него просто е действал хладнокръвно, така както са го учили преди години. „Ето за това трябва всички хора да минават през курс за долекарска помощ."

Малко след случилото се кметът трябваше да поздрави абитуриентите. Затова и в словото си той наблегна най-вече на пожеланието да са здрави.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини