От х:

Днес в x:

Ученици надиграват учители с ръченица в чест на 3 март

11-токласниците се оказаха на "ти" с фолклора

Специален начин да почетат денят на освобождението 3-ти март, организира димитровградскатеа езикова гимназия „Иван Богоров“. 5 ученически отбора от 9 до 12-ти клас се надиграваха със своите преподаватели на 8 вида хора и ръченица във физкултурния салон на училището. До състезанието се стигна след вътрешна пресявка измежду всички 357 ученици, за да се отсеят най-добрите 50. Жури от танцови експерти, представители на родителското настоятелство и учители следяха за чистота на изпълненията и артистичност. Изисквания бяха специфични за всеки танц. Надиграването бе във 4 вида прави хора, Дунавско, Дайчово, Елено моме, Ганкино, Пайдушко, Македонско и разбира се традиционната ръченица.

С най-масово участие бяха 11-те класове които излъчиха 2 отбора. Най-раздаващи се на дансинга пък бяха 12-токласниците. Безпристранното жури отчете, че в много от хората, децата тотално превъзхождат учителското тяло.

Класираните на 1-во, 2-ро и 3-то място получиха торти. За всички останали-шоколадови бонбони и книгата на Елена Огнянова „България в предания и легенди“ която е одобрена и за учебно помагало.

Г.Христов

Учителското тяло трудно издържаше темпото на младите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини