От х:

Днес в x:

Без проблеми протича до този момент матурата по БЕЛ в Хасковско

    Час преди края на матурата по български език и литература в Хасково изпитът протича безпроблемно, съобщиха от Регионалното управление по образованието.

    Тази сутрин пред училищата, определени за провеждането на зрелостния изпит, не се явиха 72-ма ученици. Други 124 зрелостници не бяха допуснати до полагането на изпита. Причините за това са различни, но основната е, че са имали двойки по част от предметите за годината.

    Изпитът започна в 8.30 сутринта. Той е с три компонента и продължава общо четири часа. В първата част има 23 въпроса със затворени и отворени отговори, за които учениците разполагат с 60 минути, втората е със 17 въпроса, за още един час. Последният компонент от матурата е есе или интерпретативно съчинение върху изучавана художествена творба. За него са предвидени 120 минути.

    В министерството на образованието в 5.45 ч. сутринта беше изтеглен изпитният вариант № 15 за последната задача, в която зрелостниците трябва да съставят собствен текст. Вариантът е генериран от 5 859 375 възможни комбинации.

    Засега все още няма информация за изтеглената тема. Тя ще бъде обявена по-късно през деня.

    Резултатите от ДЗИ по БЕЛ ще бъдат обявени до 7 юни.
    Новото тази година при полагането на изпита е, че зрелостниците получават още една възможност и за първи път ще могат да се явят повторно, ако не са доволни от оценката си.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини