От х:

Днес в x:

Младежка конференция в навечерието на Деня на Европа ще се проведе в Димитровград

По повод Деня на Европа на 8 май 2024г. в зала "Гросето" ще се проведе регионална конференция Модел на ООН. Събитието има за цел да отбележи Деня на Европа, работата на ООН и да изгради възможности за ученическо развитие и сътрудничество.

Конференцията ще се състои от 09:00 до 17:00 часа. В нея ще се включат ученици от гимназии от няколко града в страната - ПЕГ,,Д-р Иван Богоров“ и ПМГ,,Иван Вазов от Димитровград, ЕГ,,Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ,,Акад. Боян Петканчин“ от Хасково, както и една от най-престижните гимназии в страната МГ,,Акад. Кирил Попов“ от Пловдив.

По време на конференцията, учениците ще трябва да влязат в ролята на исторически герои и да участват в симулация на историческа криза. Те ще работят през целия ден, за да се справят с различни задачи, като  ще се наложи да практикуват дипломация и сътрудничество. В началото на конференцията е предвидена отворена дискусия #Използвай гласа си, с председателя на бюрото на Европейския парламент в България, Теодор Стойчев. 

В откриването на събитието ще участват кметът на община Димитровград Иво Димов  и председателят на Общински съвет, Гергана Кръстева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини