От х:

Днес в x:

В Музей -галерия ,, Петър Пиронков " се проведе арттерапевтично ателие „Цветни емоции“

В  Музей галерия “Петър Пиронков” в смолянския кв. Устово се проведе интересно и полезно занимание с децата от ОУ ,,Стою Шишков " с класен ръководител Мария Пищалова. То бе водено от Елена Бончева и Павлина Красина, терапевти към МКБППМН на община Смолян. Събитието се превърна в пъстра феерия от детски усмивки, сръчни ръчички, цветни яйчица, споделеност и красота. Заедно с това, през приказни образи и влизане в роли, децата изразяваха емоции и създаваха истории, коментира секретарят на МКБППМН Сийка Алексиева.
По забавен начин учениците осъзнаха необходимостта от граници и правила, за да може общото ни съществуване да е изпълнено с разбирателство и да води до добруване, каза още Алексиева.
В Музей -галерията ,, Петър Пиронков " се проведе и арттерапевтично ателие „Цветни емоции“ с ученици от ОУ,,Проф. д-р Асен Златаров" .
Децата пресъздадоха своите емоции и чувства чрез багрите на акварелните нюанси. Водещи на мероприятието бяха Петър Пиронков - художник и Елена Бончева - психолог .
Целта на тези инициативи е децата да се научат да разпознават своите емоции и ги изразяват по правилния начин, да бъдат толерантни, да забелязват красотата около себе си . Не случайно тези събития се организират в пространството на Музея в атмосфера, наситена с култура и история, обобщи Сийка Алексиева.
Събитията се организират съвместно със специалистите от МКБППМН и популярният художник Петър Пиронков.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини