От х:

Днес в x:

Ездач се изтърси от коня на кушията в Славяново

Победителят Пламен Делчев на метри от финала
 
 

Станимир, един от шестимата ездачи от финалната гонка на кушията в Славяново днес, се изтърси от коня на старта. На традиционното надбягване с коне на Тодоровден се пуснаха 10 жокеи.

Миналогодишният победител – Минчо, не разбра за инцидента, заби пети в хълбоците на коня и полетя по поляната. Публиката отстрани му махаше да спре, но Минчо помисли, че го приветстват и в луд галоп прелетя край тях.

След като прекоси финала, ездачът обърна глава и установи, че трасето зад него е пусто.

Изглеждаше искрено озадачен.

„Що не спираш бе? Само мориш коня!”, викнаха му от публиката. „Що да спирам? Сигналът даден, трасето – построено, аз да спирам”, защити се ездачът. Разбрал за инцидента при старта, той се върна обратно.

След рестартирането на гонката първи излезе 25-годишният Пламен Делчев с кобилата Стрела. Минчо се класира втори, а трети е Живко Иванов с кон Спартак.

Победителят взе 50 лева награда, вторият – 30, третия 10 лв.

Традиционната кушия за Тодоровден в Харманли тази година няма да се състои. Това каза в Славяново Донко Трендафилов, един от основните организатори на атракциите. Той уточни, че надбягаване с коне все пак ще има, но в началото на април. Тогава ще отбележим 500-та годишнина от основаването на града и в чест на някогашния „6-ти конен полк” ще има и кушия. „Миналата година гвоздей на програмата беше тегленето на трактор, но малко се поизложихме. Тази година ще се дърпа оръдие”, добави Донко Трендафилов. 

Тодор Кръшков 

 
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини